Stručnjaci upozoravaju na opasnost konzumiranja viršli

Svetski fond za istraživanje raka naveo je da bi ljudi trebalo da iz ishrane izbace viršle, ukoliko žele da sačuvaju zdravlje.
Naime, ove mesne prerađevine spadaju u jedne od najnezdravijih namirnica koje se veoma često konzumiraju, a uz to su i kancerogene.
 
Viršle se prave od otpada životinjskih organa, hrskavice, kostiju, creva, nerava i drugih delova organa. Nakon detaljnih studija koje su istražile povezanost ove hrane i nastanka kancera, rezultati su bili poražavajući. Više od 50 odsto sastava viršle čine opasne materije.
 
Osim viršli, na listi opasnih i kancerogenih namirnica nalaze se i paštete, kobasice, parizeri, šunke, kao i ostale fabrički upakovane mesne prerađevine.
 
Autor: B92
  • Srbija

    03.05.2016 15:59
    Tako je Sinisa! Treba jesti sto vise virsli.
  • Siniša

    03.05.2016 14:28
    Ko sad izmislja
    Evo još jedna izmišljotina e šunka ???? kobaja ??? i ostale prerađevine kancerogene Ha ha ha ja baš ovo jedem imam 65 god odrastao na kobasici šunki slalini i ostalim mesnim prerađivanama još sam živ i zdrav hvala bogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.