Kako da "brzu hranu" učinite manje štetnom

Brza hrana je na lošem glasu zato što je loša po naše zdravlje.
Brza hrana mami nas na svakom koraku i teško joj je odoleti. Ni nutricionisti nisu imuni na njene čari, ali biraju zdravije opcije. Veliki sendviči sa raznim namazima mogu imati i više od 1.000 kalorija, što zadovoljava polovinu dnevnih potreba. Parče pice ima oko 400 kalorija, ponekad i znatno više, u zavisnosti od količine sira, šunke i nadeva. Zato se zagovornici zdrave hrane opredeljuju za "posniju" opciju. Umesto obične, naručuju vegetarijansku pljeskavicu, ali bez majoneza. Ne piju gazirana pića sa mnogo šećera, već vodu ili manje masno mleko. 
 
Kad žele nešto slatko, biraju voćni jogurt radije nego kaloričniji sladoled. Najbolja opcija kad je reč o sendvičima su oni od integralnih kifli, sa piletinom ili ćuretinom, paradajzom i krastavcem. 
 
Ako po lancima brze hrane naručujete salatu misleći da ste izabrali dijetalnu opciju, varate se. Neke salate mogu imati i više od 700 kalorija, pa vodite računa o sastojcima i nikako nemojte preterivati sa prelivom. Pomfrit ne morate pržiti u dubokom ulju, možete ga premazati maslinovim i peći u rerni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.