Dijete sa malo masti povećavaju rizik od prevremene smrti

Istraživanje sprovedeno među 135.000 ispitanika pokazalo je da su oni koji su redukovali unos masti živeli kraće nego oni koji su konzumirali puter, sir i meso. To je suprotno savetima da se smanji unos masti, jer visok nivo holesterola povećava rizik od srčanih bolesti.
Međutim, osobe koje izbegavaju unošenje masti to nadoknađuju unosom ugljeno hidrata i tako ne unose ostale važne sastojke.
Istraživanje koje su sproveli naučnici u Kanadi obuhvatilo je osobe iz 18 različitih zemalja sveta i pokazalo da smanjen unos zasićenih masti povećava rizik od prevremene smrti za 13 odsto, dok konzumiranje svih masti smanjuje ranu stopu smrtnosti i do 23 odsto.
Glavni istraživač Mahšid Degan u izjavi za naučni magazin Lancet rekao je da svako ko unosi 60 odsto kalorija iz ugljeno hidrata ima visok rizik od prevremene smrti.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar