Biljni dodatak ishrani za 21. vek - Organic Noni

Morinda citrifolia (na polinezijskom jeziku: noni) je egzotičan plod, koji sadrži više supstanci od vitalne važnosti za organizam.
Ova biljka je poznata odavno na Havajima i korišćena je kao hrana, ali i protiv bolova i u slučaju povreda. Savremena medicina je u njoj otkrila mnogobrojne aktivne sastojke, čak 150, koji imaju blagotvorno dejstvo na organizam. 
 
Organic Noni je tečni dodatak ishrani CaliVite international koji sadrži organski gajenu Morindu citrifoliju.
 
Organski proizvodi sadrže aktivne materije iz biljaka koje se uzgajaju po strogim propisima organske proizvodnje, gde se ne koriste pesticidi, veštačko đubrivo ili herbicidi, kao ni GMO. U slučaju organskih proizvoda, aktivni sastojci moraju biti ekstrahovani na prirodan način i mogu biti samo minimalno obrađeni. 
 
Tako proizveden Noni ima sertifikat da je organski proizvod prema strogim propisima koji važe u Evropskoj uniji i SAD. Organski Noni sadrži 12 puta jače aktivne sastojke od Nonija koji nije na ovaj način proizveden. Ima 150 aktivnih sastojaka – minerali, vitamini, 18 aminokiselina, vlakna, tanini, enzimi... 
 
Znamo da kuvanjem hrana gubi biološku aktivnost, pa se zato i savetuje da se što više koriste neprerađene namirnice. Noni spada u biološki aktivne dodatke ishrani, odnosno sastojci su sačuvali svoju biološku aktivnost, pa daje energiju ćelijama, pomaže da funkcionišu normalno, povećava odbrambene sposobnosti organizma i vraća ga u ravnotežu na koju negativno utiču stres, zagađujuće materije i bolest. Na primer reguliše pritisak i vraća ga u normalu i u slučaju kada je povišen i kada je snižen.  
 
 
Njegovi sastojci imaju i antioksidativno dejstvo, deluje i protiv bakterija, virusa i gljivica, jer sprečava njihovo razmnožavanje i to i onih veoma otpornih bakterija, kao što su Ešerihija koli, Šigela, stafilokoke, bacil tuberkuloze, Pseudomonas eruginoza, Salmonela itd. Ako je neko sklon upornim infekcijama, osim što Noni smanjuje upalni proces, on ubrzava oporavak kod tih bolesti.  
 
Organic Noni povećava odbrambenu snagu organizma kako protiv mikroba, tako i protiv malignih ćelija, kao i kod autoimunih bolesti i alergija. 
 
Pomaže stvaranje serotonina i melatonina u mozgu i time doprinosi dobrom raspoloženju, mirnom snu, a ublažava i dejstvo stresa na krvne sudove što dovodi do bolje cirkulacije. Takođe deluje protiv bola, bez nuspojava. Sprečava stvaranje tromba što je značajno za prevenciju infarkta i moždanog udara, smanjuje  mogućnost nastanka ateroskleroze, poboljšava varenje, povoljno deluje na sve upalne procese u želucu i crevima, a može biti od pomoći i da se spreče komplikacije dijabetesa. Pomaže i da se bolje podnosi terapija citostaticima. 
 
Mogu ga uzimati i deca, kao i trudnice i dojilje. Dobro dejstvo se pokazalo kod dece sa lošim apetitom, anemijom i slabim imunitetom.
 
 
Naše telo upija i one materije koje nanosimo na kožu, a ne samo one koje u organizam unosimo hranom, pa pored organskih dodataka ishrani, CaliVita international ima i organsku kozmetiku OrganiCare.  
 
Pored toga što se koriste organski gajene biljke, ne koriste se nikakvi hemijski aditivi i celokupan proces proizvodnje odvija se na niskim temperaturama, da se u potpunosti zadrži efikasno dejstvo korišćenih sastojaka. Svi proizvodi su dermatološki testirani, testirani na nikl i poseduju sertifikate o organskom poreklu.
 
Kolekcija sadrži gel za tuširanje, losion za telo, šampon i balzam za kosu, zubne paste, a najnoviji proizvodi su krema za lice protiv starenja kože i roll-on dezodorans.
 
Krema za lice protiv starenja kože sadrži prirodnu hijaluronsku kiselinu, kao i maslinovo ulje, slatko bademovo ulje, jojobu, ulje aloje, ši buter, ulje iz semena nara i vinove loze koji blagotvorno deluju na kožu.
 
Biljke korišćene u sastavu OrganiCare dezodoransa, pored prirodnih antibakterijskih svojstava, takođe omekšavaju, smiruju i štite kožu ispod pazuha. Ne sadrži aluminijumske soli, paraben, alkohol, kao ni triklosan i ne zatvara pore znojnih žlezda.
 
Više informacija o svim proizvodima CaliVite international možete pronaći OVDE.
 
Celu emisiju "Zdravi sat" Radija 021 možete poslušati i na ovom mestu.
 

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).