Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ombudsman: U Srbiji dominiraju nasilje i napadi na neistomišljenike

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić saopštio je danas, povodom Medjunarodnog dana tolerancije, da u društvu u Srbiji, uprkos načelnom opredeljenju za prihvatanje različitosti, još dominira porodično i vršnjačko nasilje, kao i napadi na neistomišljenike, političke protivnike i novinare, ali i na seksualne manjine.

Smene i smanjenje plate zbog dve smrti na zatvorenom delu autoputa

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da je u "Putevima Srbije" smenjen nadzor koji je bio zadužen za neotvorenu deonicu Ub-Lajkovac, jer nije češće kontrolisao signalizaciju na tom autoputu, gde se u nedelju dogodila teška nesreća.

Bitkoin u Zimbabveu vredi 12.000 dolara

U Zimbabveu su kriptovalute prepoznate kao sredstvo zaštite od inflacije i finansijskih nedaća, zbog čega je menjačnica kriptovaluta Golix podigla vrednost bitkoina na 12.105 dolara.

Ništa još od obećane pomoći ratarima

Poljoprivrednici u Vojvodini, nakon šteta prouzrokovanih sušom koja je ovog leta pogodila Srbiju, i dalje nisu dobili olakšice i pomoć od države, a umesto obećanog jeftinijeg dizela, ušli su u jesenju setvu s najskupljim gorivom u regionu, ocenili su sagovornici Vojvođanskog istraživačko analitičkog centra VOICE.