Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prodaju Saobraćajni institut CIP zbog dugova Železnica

Saobraćajni institut CIP, jedno od retkih državnih preduzeća koje uspešno posluje i čija je godišnja neto dobit u 2016. godini bila 103 miliona dinara, stavljen je na licitaciju da bi se namirili dugovi Železnica Srbije, čiji su računi blokirani gotovo dve godine, piše portal Pištaljka.

Falsifikovano 11 odsto lekova u zemljama u razvoju

Svetska zdravstena organizacija (SZO) saopštila je da je 11 odsto lekova u zemljama u razvoju falsifikovano i verovatno odgovorno za smrt desetina hiljada dece od bolesti poput malarije i zapaljenje pluća.

Potpredsednica irske vlade podnosi ostavku

Potpredsednica irske vlade Frensis Ficdžerald pristala je da podese ostavku, javio je danas Rojters, konstatujući da bi se tim činom izbegao pad vlade i prevremeni izbori koji bi mogli da ugroze ključne pregovore o Bregzitu između Britanije i EU.

"Živimo u preplašenom i pogaženom društvu"

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da je "tužna istina" da ni 17 godina od pada režima Slobodana Miloševića nisu uspostavljeni mehanizmi i odnosi koji kontrolišu da li bezbednosne strukture u Srbiji rade svoj posao.

LSV: Vojvodina se zbog "Tenisa" pretvara u svinjac

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul pozvao je danas ministre poljoprivrede, zaštite životne sredine i privrede da javnosti saopšte punu istinu o uslovima pod kojima dolazi nemačka kompanija Tenis.