Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Slovenija angažuje privatne firme zbog izbeglica

Slovenija planira da angažuje privatne firme koje pružaju usluge obezbeđenja zbog velikog priliva izbeglica, rekao je Boštjan Šefic, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Slovenije.

Avionu otpao točak pre sletanja

Letelica kompanije Britiš ervejz je ostala bez točka prilikom sletanja na aerodrom u Johanesburgu, ali su piloti uspeli da spreče katastrofu.

Dinar sutra niži, kurs 120,27

Dinar će sutra biti slabiji 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,2754 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

EU: Sve više nezaposlenih nalazi posao

Od svih osoba u EU koje su u prvom ovogodišnjem kvartalu bile nezaposlene, njih 64,6 odsto (14,2 miliona) je to i ostalo u drugom kvartalu, dok ih je 18,6 odsto (4,1 milion) pronašlo posao, saopštio je danas Evropski zavod za statistiku Evrostat.

Srpski radnik ima najdužu radnu nedelju, a najmanju platu

Cena radnog sata u Srbiji je jedan evro, a koliko je to malo, najbolje ilustruje činjenica da je ona u Bugarskoj 3,8, u Rumuniji 4,6, Litvaniji 6,5 evra, ili da za isti rad radnici u Danskoj dobijaju 40,3 evra po satu, Belgiji 39,1, Švedskoj 37,4 evra.

Svedok Dunjić umro prirodnom smrću

Haški tribunal saopštio je danas da je autopsija pokazala da je veštak odbrane Dušan Dunjić (65), koji je preminuo prošle nedelje u Hagu, umro prirodnom smrću.