Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Beba nastradala u blizini Lezbosa

U gumenom čamcu koji se pokvario i ostao da pluta sa 56 migranata na moru u blizini grčkog ostrva Lezbos nastradala je jedna beba, saopštila je danas grčka obalska straža.

Lekarka ne odustaje od promene pola

Lekarka Mira Stanojčić, specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, izjavila je da i pored stava Ustavnog suda o penzionisanju žena, ne odustaje od procedure da promeni pol.

Proces za rehabilitaciju Milana Nedića počinje 7. decembra

Prvo ročište u procesu za rehabilitaciju Milana Nedića, srpskog premijera za vreme okupacije tokom Drugog svetskog rata, zakazano je za 7. decembar pred Višim sudom u Beogradu, najavio je Nedićev praunuk Aleksandar Nedić, podnosilac zahteva u ime potomaka.

Turski Beko otvara pogon u Srbiji?

Turska kompanija Beko, koja se bavi proizvodnjom bele tehnike, najavila je danas da je zainteresovana za pokretanje proizvodnje u Srbijii da za to ima podršku Vlade Srbije.

EU dogovorila ubrzanu deportaciju ilegalnih migranata

Članice Evropske unije postigle su danas na sastanku ministara policije i pravde u Luksemburgu dogovor o ubrzanju deportacije ilegalnih migranata, kao jednu od mera za rešenje problema velikog priliva izbeglica iz Sirije.