Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Godinu dana zatvora za Čumeta

Kontoverzni biznismen i svedok saradnik Ljubiša Buha Čume odslužiće punu zatvorsku kaznu od godinu dana zbog napada na policijsko obezbeđenje svoje supruge, jer je sud odbio da ga uslovno pusti na slobodu.

Zatvor za silovatelje zbog napada na tinejdžerku

Sedmorica mladića, starosti od 18 do 27 godina osuđeni su danas na zatvorske kazne od pet godina do osam godina i četiri meseca zbog silovanja jedne tinejdžerke na severoistoku Rumunije, javio je AP, navodeći da je taj slučaj izazvao ogorčenje širom zemlje.

Produžen pritvor osumnjičenoj za napad na Beka

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Maji Adrovac, koja se sumnjiči za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka prošle godine u novembru, koji tek treba da bude saslušan kod tužioca u svojstvu oštećenog.

Direktori zarađuju 183 puta više od običnih radnika

Izvršni direktori 100 najvećih kompanija na londonskoj berzi u proseku zarađuju 183 puta više od običnih radnika sa punim radnim vremenom, navodi se u istraživanjima koje je sproveo istraživački centar "Haj Pej".

Polomljen spomenik srpskim žrtvama u Hrvatskoj

Nepoznate osobe su polomile krst podignut u znak sećanja na 65 stanovnika sela Medari i Trnavčani, kod Nove Gradiške, poginulih tokom Domovinskog rata, saopštio je danas Srpski demokratski forum.

Nemica oteta u Avganistanu

U Kabulu je oteta jedna Nemica koja je radila za Nemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), javljaju nemački mediji danas pozivajući se na avganistanske izvore, navodeći, međutim, da ni GIZ, ni Ministarstvo inostranih poslova u Berlinu nisu želeli da komentarišu slučaj.

Umesto ptice pogodio dva lovca

Tokom lova na prepelice u ataru sela Kikojevac kod Knića jedan od lovaca je, umesto ptice, iz lovačke puške pogodio i ranio dvojicu kolega, saopštila je danas kragujevačka policija.

Bez dužeg čekanja na prelazima

Na putevima u Srbiji danas se očekuje umeren saobraćaj bez većih zadržavanja na graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.