Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Angela Merkel ponovo želi da se kandiduje za kancelara

Nemačka kancelarka Angela Merkel želi da se i na sledećim saveznim izborima 2017. godine ponovo kandiduje za kancelara, saznaje danas nemački politički magazin ''Špigl'', navodeći da ona za kancelarsku kandidaturu, četvrtu po redu, ima podršku svoje ''sestrinske'' partije, bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU).

Vozač Milana Beka svedoči 13. avgusta

Saslušanje svedoka u istrazi pokušaja ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine nastavljaju se 13. avgusta, kada bi iskaz Višem javnom tužilaštvu u Beogradu trebalo da da Bekov vozač.

Oboren rekord u naplati putarine, prošlo 62.000 vozila

Pored zadržavanja od pola sata do dva sata na graničnim prelazima sa Srbijom, zabeležen je i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputu, naročito iz pravca Niša ka Beogradu, tako da se vozila na naplatnoj rampi u Bubanj Potoku zadržavaju od 30 do 45 minuta.

Bivši vlasnik Olimpijakosa želi Lutriju

Predstavnici američke kompanije "Dži-tek" i bivši vlasnik Olimpijakosa Sokritis Kokalis, u čijem je poslovnom carstvu firma "Argus", zainteresovane su da otkupe manjinski deo akcija Državne lutrije Srbije, saznaje Blic.

Povećan broj pogubljenja u svetu

Broj ljudi u svetu osuđenih na smrtnu kaznu i potom pogubljenih povećao se 2014. godine kada su ubijene 3.576 osobe, a godinu dana ranije 3.511.

Hapšenje u Japanu zbog krađe bitkoina

Japanska policija uhapsila je šefa propale platforme za trgovinu bitkoinom "MtGoks" Marka Karpelesa zbog gubitka bitkoina u vrednosti od 387 miliona dolara prošlog februara.

Sukobi na Zapadnoj obali posle ubistva bebe

Izraelski policajci ubili su dva 17-godišnja palestinska mladića u odvojenim sukobima na Zapadnoj obali, koji su izbili zbog smrti 18-mesečne bebe u požaru, za koji su osumnjičeni Jevreji.

"Ako se ne proda, postoji `plan B` za Telekom"

Telekom Srbije neće biti prodat i ostaće u državnom vlasništvu ako ponuđena cena ne bude zadovoljavajuća, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ubijeno 260 Kurda u turskom bombardovanju

Oko 260 pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) je poginulo, a oko 400 ranjeno u celonedeljnom turskom bombardovanju te grupe u Turskoj i na severu Iraka, objavila je danas državna agencija Anadolija.