"Ako se ne proda, postoji `plan B` za Telekom"

Telekom Srbije neće biti prodat i ostaće u državnom vlasništvu ako ponuđena cena ne bude zadovoljavajuća, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Telekom Srbije neće biti prodat i ostaće u državnom vlasništvu ako ponuđena cena ne bude zadovoljavajuća, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je rekao da postoji "plan B", da se "neće ići ispod crvene linije", kao i da postoji interesovanje investicionih fondova i velikih telekomunikacionih kompanija, ali da je sada teško reći šta će na kraju tog procesa biti. "Ukoliko ne dobijemo cenu koju očekujemo, nećemo ga prodavati samo da bismo rekli da smo završili privatizaciju i on će ostati u državnom vlasništvu", naveo je ministar Ljajić.

Kako je kazao, ako se ta kompanija ne proda, moraće da se reorganizuje, da se organizuje profesionalni menadžment, da država opredeli sredstva i da se uloži u razvoj, kako bi mogao da izdrži konkurenciju. Prema njegovim rečima, na malim tržištima, kao što je naše nije lako izdržati konkurenciju posebno ako se imaju u vidu ulaganja.

Najavio je da će 3. avgusta biti raspisan javni poziv za privatizaciju.

  • 01.08.2015 14:26
    Sjajan plan
    Sigurno podjednako dobar kao i plan A. Od ovih gorih prevaranata i neznalica na vlasti zaista nikada nije bilo. Dođe mi žao što sam ikada kritikovao Slobu.
  • Toma

    01.08.2015 10:46
    to ste odmah i trebali
    Odmah pređite na plan B. Ako se prestane sa opštom programskom krađom narodnog novca u ovoj zemlji, jedino se tada može krenuti napred. Telekom drži I crnu goru I republiku srpsku. Treba da se širi na makedoniju I albaniju.

    Onda bi u državni budžet mogao da šalje stotine miliona evra, a ne kikiriki koji privatnik plati na ime poreza.
    Da telekom postane regionalni gigant, povukao bi sa sobom I industriju telekomunikacija ei niš, pupin telekom itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.