Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nema odštete za žene kojima su ugrađeni škart silikoni

Francuski apelacioni sud presudio je da nemačka kompanija za testiranje proizvoda ne mora da plati nadoknadu za hiljade žena kojima su ugrađeni loši silikonski implanti skloni curenju, čime je ukinuta ranija suprotna odluka prvostepenog suda.

Od sutra možemo da gradimo autoputeve od pepela

U Srbiji će od sutra pepelom iz termoenergetskih objekata moći da se grade autoputevi, aerodromske piste i železnička infrastruktura, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Istraga protiv Zorana Mamića zbog utaje poreza

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba saopštio je da su izvršni predsednik tog kluba Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić pod istragom Službe za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

Uhapšeno još 12 terorista zbog napada na hotel u Tunisu

Tuniska policija saopštila je da je uhapsila 12 džihadista koji su osumnjičeni da su učestvovali u napadu na hotel sa stranim turistima i ubijanju kupača na plaži u Susu, a traga se za još dvojicom napadača koji su prošli obuku u libijskom kampu džihadista.

Zbog nedolaska sudije odloženo suđenje žandarmima

Viši sud u Beogradu je odložio suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika vojne jedinice "Kobre" tokom Parade ponosa 2014. godine.

Robot ubio čoveka

Robot je usmrtio čoveka na proizvodnoj liniji u fabrici "Folksvagena" u nemačkom gradu Bauntalu, saopštila je kompanija.

Država plaća povezivanje radnog staža

Ministar privrede Željko Sertić kaže da će radnicima čija su preduzeća u procesu privatizacije ili će otići u stečaj, država platiti povezivanje radnog staža.