Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hrast star 600 godina seku zbog Koridora 11

Legendarni hrast u Savincu kod Gornjeg Milanovca, koji je star više od 600 godina, posle velikih polemika i protesta, ipak će biti posečen, kako bi se nastavila gradnja trase na Koridoru 11.

Mađarska suspendovala evropska pravila o azilu

Mađarska je jednostrano suspendovala pravila Evropske unije o azilu, prema kojima ova država mora da preuzme izbeglice koje su prvo ušle na njenu teritoriju, a potom otišle u neku drugu zemlju, saopštila je Vlada Mađarske.

Doneta odluka o isplati dividendi u NIS-u

Skupština akcionara NIS-a donela je danas odluku o isplati dividendi za 2014. godinu, saopšteno je iz te kompanije i navedeno da će akcionari dobiti 46,85 dinara bruto po akciji.

FBI otvara stalnu kancelariju u Beogradu?

Direktor Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi tokom današnjeg razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem najavio je otvaranje stalne kancelarije FBI u Beogradu.

Ambasadori EU: Srbija potpuno nespremna za migrante

Ambasadori i predstavnici ambasada pet najuticajnijih zemalja EU u Beogradu vrlo su zabrinuti zbog nespremnosti Srbije da ublaži situaciju u kojoj se nazla zbog velikog priliva migranata iz ratom zahvaćenih područja.

ID poziva pristalice da pojačaju napade tokom Ramazana

Ekstremistička organizacija Islamska država pozvala je danas svoje pristalice da tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana pojačaju napade na hrišćane, kao i šiite i sunite koji se bore na strani koalicije, predvođene SAD.

Snouden: Uzbunjivači nemaju prava na odbranu

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden obratio se poslanicima Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope putem video linka iz Moskve u okviru predstavljanja izveštaja o zaštiti uzbunjivača holandskog poslanika Pitera Omcigta.

Hiljadu Nišlija na ulicama zbog visokih računa

Nezadovoljni visokim računima, načinom obračuna i uslugama grejanja, oko 1.000 Nišlija protestovalo je danas ispred Gradske toplane, tražeći da se isključe sa sistema, kao i smenu menadžmenta Toplane i gradskog većnika Miloša Banđura.

Obradović: Hiljade izbeglica sprečeno da uđe u Mađarsku

Više hiljada izbeglica u poslednjih nekoliko dana pokušalo je ilegalno da uđe u Mađarsku, ali su u tome sprečeni, izjavio je danas u Strazburu član stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Žarko Obradović.