Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Avion vraćen zbog pretnji pijanog putnika

Vlasti Dominikanske Republike privele su jednog američkog državljanina, koji je prisilio posadu aviona kompanije "Džet blu", na letu za Njujork, da se vrate na aerodrom u gradu Santo Domingo.

Bostonski bombaš osuđen na smrt

Džohar Carnajev, bivši student, osuđen je na smrt zbog bombaškog napada na Bostonskom maratonu 2013. godine, u kojem je poginulo troje, a ranjeno stotine ljudi.

U medijima najviše negativnog o Verbiću i Nikoliću

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u prva tri meseca ove godine bio je najzastupljeniji akter na naslovnim stranicama dnevnih novina u Srbiji, o kome mediji izveštavaju pretežno neutralno ili pozitivno, pokazuje istraživanje "Kvartalni Medijametar", koje je sproveo Medijski arhiv Ebart u organizaciji Instituta za javnu politiku.

Orden Legije časti Aleksandru Karađorđeviću

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro uručila je večeras u ime predsednika Francuske orden Legije časti u rangu komandira princu Aleksandru Karađorđeviću za demokratizaciju srpskog društva.

Stanari čekaju tender za dugme u liftu

Mnogi tenderi raspisivani su "na dugme", ali zašto javna nabavka treba da se održi za dugme u liftu, to znaju verovatno samo u JP "Gradsko stambeno" u Beogradu.

Opljačkana banka na Detelinari

Razbojnici naoružani pištoljima opljačkali su danas, nešto pre 12 sati, Prokredit banku na uglu ulica Kornelija Stankovića i Joakima Vujića na Detelinari.

U Srbiji sve više alkoholičara među decom

U Srbiji je u porastu broj osoba koje piju, a ima ih sve više među decom od 12 godina ali i među ženama, izjavio je danas psihijatar u Specijalnoj bolnici za lečenje bolesti zavisnosti u Beogradu Aleksandar Vujošević.

Ko duguje plate ide u zatvor do 10 godina

Poslodavci koji zaposlene dovedu u zabludu obećavajući im isplatu zarade, a to ne učine, kad bude bio usvojen novi krivični zakonik, završiće u zatvoru od šest meseci do 10 godina, za krivično delo prevare.

Efektiva: Propali pregovori o "švajcarcima"

Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva" saopštilo je da su njihovi pregovori sa bankama, Narodnom bankom Srbije, ministarstvima pravde i finansija u vezi sa stambenim kreditima u švajcarskim francima prekinuti.