FOTO, VIDEO: "Putin" razapet na krst nasred ulice

Statua razapetog ruskog predsednika Vladimira Putina osvanula je u glavnom gradu Letonije Rigi u sklopu umetničke izložbe posvećene 20. veku.
Statua razapetog ruskog predsednika Vladimira Putina osvanula je u glavnom gradu Letonije Rigi u sklopu umetničke izložbe posvećene 20. veku.

Umetnik, koji je želeo da ostane anoniman, razapeo je "ruskog predsednika" na crveni krst uz pomoć eksera zarivenih u ruke i noge statue, a nije izostao ni venac od bodljikave žice na glavi "Putina".

Veliki krst na kojem je razapet "Vladimir Putin" nalazi se nedaleko od zgrade koja je u vreme SSSR-a bila sedište KGB-a za Letoniju. Posetiocima je dozvoljeno da zabijaju eksere u statuu Putina, ali mnogi od njih to ne žele da učine.

Pojedini posetioci zabijaju eksere u izloženu statuu, dok ima i onih koji vade eksere iz nje.

Inače, vređanje vlasti i njenih zvaničnika je prekršaj u mnogim zemljama, a za takve stvari u Rusiji plaća se kazna u vrednosti do 800 dolara.

  • 16.05.2015 06:56
    To je ona drzava sto je bila okupirana od strane Rusije tokom XVIII, XIX i XX veka ne racunajuci okupaciju Nemacke tokom WWII i nezavisnost izmedju dva svetska rata kao i ponovnu nezavisnost posle raspada SSSR-a!
  • 15.05.2015 20:58
    Podpodsetnik
    Sporazum Ribentrop-Molotov, Stalin, itd. Ali kakve veze ima ova vaša selektivna istorija sa člankom? Putin kao nije diktator?
  • eh...

    15.05.2015 18:56
    bilo bi ironično .....
    da tako i završi. sa sve prenosom raša tudaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet