Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hiljade migranata odsečeno na moru bez hrane i vode

Hiljade migranata, za koje se veruje da su odsečeni na moru, bez hrane i vode, mogli bi da umru, ukoliko vlade država jugoistočne Azije ne reaguju hitno i spasu ih, upozorili su danas organizacija za zaštitu migranata iz Mjanmara i Ujedinjene nacije.

Zakon o udžbenicima povučen iz procedure

Ministarstvo prosvete predložilo je Vladi Srbije povlačenje iz skupštinske procedure predloženog zakona o udžbenicima, saopštio je danas resorni ministar Srđan Verbić.

Šelu dozvoljena eksploatacija nafte na Arktiku

Administracija američkog predsednika Baraka Obame odobrila je zahtev englesko-holandskog naftnog giganta Rojal Dač Šela, uprkos protivljenju ekoloških organizacija, za eksploataciju i vađenje nafte na Arktiku pod određenim uslovima.

Uhapšena trojica pripadnika Armije BiH: Mučili i ubijali Srbe

Postupajući po Nalogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pripadnici brčanske Policije jutros su uhapsili tri osobe osumnjičene za ratni zločin nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske, saopštio je Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta.

I Crna Gora na oprezu zbog Makedonije

Crna Gora je podigla budnost svih službi na viši nivo i pojačala komunikaciju sa kolegama u regionu, izjavio je danas crnogorski ministar Igor Lukšić.