U Tivtu se otrovalo 18 studenata iz Srbije

Među studentima koji su se otrovali hranom tokom međunarodnog skupa u Tivtu nalazi se 18 studenata iz Srbije.
Među studentima koji su se otrovali hranom tokom međunarodnog skupa u Tivtu nalazi se 18 studenata iz Srbije.

To je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, uz napomenu da nijedan od hospitalizovanih studenata nije životno ugrožen, ali se nalaze u bolnici u Kotoru.

Tokom međunarodnog skupa studenata mašinskih fakulteta, koji se održava od 7. do 12. maja u Tivtu, na kome se okupilo oko 600 studenata iz regiona, došlo je do masovnog trovanja hranom, navodi se u saopštenju. Pošto se među studentima otrovanim hranom nalaze i državljani Srbije, predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom posetili su studente zadržane na lečenju u bolnici u Kotoru. Tom prilikom, od nadležnih su obavešteni da niko od hospitalizovanih nije životno ugrožen, kao i da je većoj grupi studenata pružena pomoć u Domu zdravlja u Tivtu, nakon čega su se vratili u hotel.

Ministarstvo spoljnih poslova preduzima sve mere, kako bi našim državljanima bila pružena konzularna zaštita i adekvatna medicinska pomoć, zaključuje se u saopštenju.

U tivatskom Domu zdravlja zbog simptoma trovanja hranom medicinsku pomoć zatražilo je 120 studenata, učesnika Mašinijade, koji su smešteni u hotelu "Kamelija" u Donjoj Lastvi. "Studenti su se za pomoć obratili u ponedeljak sa simptomima trovanja hranom", naveli su iz Doma zdravlja istakavši da su se žalili na visoku temperaturu, mučninu, povraćanje i dijareju.

O slučaju trovanja obavešten je Institut za javno zdravlje u Podgorici čija će ekipa uzeti uzorke i pokušati da utvrdi uzrok trovanja.

  • 12.05.2015 14:30
    Ako nisu utvrdili od čega su tamo trovanja zadnjih 25 godina neće ni sada, a leto još nije ni počelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija