Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sutra je Međunarodni dan knjiga za decu

Međunarodni dan knjige za decu, uveden pre skoro pola veka u cilju promocije dečje književnosti i čitanja kako bi se skrenula pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca širom Srbije, biće obeležen 2. aprila.

Uhapšen napadač u prostorijama vladajuće partije

Policija je uhapsila jednu naoružanu osobu koja je ušla danas u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u jednom predgrađu Istanbula, javio je Rojters, pozivajući se na privatnu novinsku agenciju Dogan.

Optuženici presude čekaju na slobodi

Zbog neažurnosti srpskih sudova, čestog menjanja sudija, reformi, štrajka advokata i još niza zakonskih promena, osumnjičeni za najteža krivična dela sve češće se puštaju iz pritvora da konačnu presudu čekaju na slobodi.

Pastor: Svako da odgovara za rezultate svog rada

Učešće u vladajućoj koaliciji omogućava Savezu Vojvođanskih Mađara da aktivno učestvuje u politici u godinama koje Srbiji donose korenite promene, izjavio je predsednik ove stranke Ištvan Pastor.

Epidemija malih boginja u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je epidemiju malih boginja (morbila) u tom gradu i okolini sa 26 obolelih u tom trenutku.

"Nikoga ne pritiskamo da uđe u NATO"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da NATO ne primorava ni jednu zemlju, pa ni Srbiju, da se pridruži savezu i da je zadovoljan dosadašnjom vojnom saradnjom.

Pilot helikoptera nije sleteo jer nije video pistu

U izveštaju tehničke komisije Komande Vazduhoplovstva i PVO na 500 stranica, do detalja su opisani poslednji trenuci drame koja se odvijala nad Beogradom, kada je 13. marta helikopter “Mi-17″ Vojske Srbije pao nedaleko od piste Aerodroma "Nikola Tesla".