Janković: Političke partije okupirale administraciju

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je danas da su političke stranke okupirale administraciju i da u administraciji nema depolitizacije.
Zaštitnik građana Saša Janković rekao je danas da su političke stranke okupirale administraciju i da u administraciji nema depolitizacije.

"Vlada populizam, zapošljava se veliki broj ljudi, daju im se male plate, a sa malim platama ne traže se rezultati rada i odgovornost", rekao je Janković, navodeći da se građani još najviše žale zaštitniku građana na sporost administracije.

Građani se žale na potpuno besmislene procedure, zbog odgovora administracije na koji čekaju mesecima, godinama, na rešenja bez obrazloženja, rekao je Janković.

Zaštitnik građana je napomenuo da se sistemska rešenja za navedene probleme u suštini znaju i da je za ta rešenja nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. "Previše je strategija, akcionih planova, novih zakona, podzakonskih akata, administracija zna kada ne radi dobro, a ono što nedostaje je da administracija bude sankcionisana kada ne radi dobro", kazao je Janković. U administraciji, prema njegovim rečima, treba da napreduju kvalitetni kadrovi, a ne partijski kadrovi.

Da može bolje pokazuje podatak da u 90 odsto postupaka u kojima je utvrđena nepravilnost, državni organi i organi lokalne samouprave otklanjaju taj propust, naveo je Zaštitnik građana.

  • sticeni gradjanin

    01.04.2015 14:22
    partije
    Ta nije moguce da je drzava partijski plen.
    Toliko nam dobro ide da mi je prosto neprijatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.