Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preko šest miliona dinara nevladinim organizacijama

Ugovori u vrednosti od 6,2 miliona dinara dodeljeni su nevladinim organizacijama koje su ostvarila sredstva za svoje projekte na Konkursu za jačanje uloge civilnog društva u pripremi i sprovođenju javnih politika sekretarijata za međuregionalnu saradnju.

Žene u Srbiji obrazovanije ali i slabije plaćene od muškaraca

Više žena nego muškaraca u Srbiji je završilo osnovnu, srednju ili visoku školu, ali zarađuju manje od muškaraca i više od polovine njih su izdržavana lica, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) predstavljenim danas u knjizi "Žene i muškarci u Srbiji".

FOTO: Prva fotografija talibana odgovornih za masakr u školi

Talibani krivi za jedan od najvećih terorističkih napada u Pakistanu identifikovani su nakon što je ova teroristička grupacija objavila njihove fotografije, napisavši kako je napad opravdan, "s obzirom na to da pakistanska vojska godinama ubija nedužnu decu i porodice njihovih boraca".

Rebalans budžeta zbog dugova Er Srbije

Predsednik skupštinskog Odbora za finansije Veroljub Arsić kaže da će pre sednice o budžetu za 2015. uslediti rasprava o još jednom rebalansu budžeta za 2014.

Devojka u Hajatu ipak ubijena?

Brojni anesteziolozi, anestetitačari i farmaceuti saglasni su da Ivana Bakić Bodrožić (31) nije mogla sama sebi da ubrizga duplu dozu anestetika "propofola", što umnogome opravdava sumnje javnosti da to ipak nije bio nesrećan slučaj.

Propao pokušaj smene vlasti u Pirotu

Inicijativa SNS za smenjivanje čelnih ljudi Skupštine Pirota nije danas uvrštena na dnevni red pirotske skupštine pa su odbornici SNS napustili zasedanje. 

Uskoro izvoz jagnjećeg i goveđeg mesa u Kinu

Srbija će uskoro početi sa izvozom jagnjećeg i goveđeg mesa na tržište Kine, a kineska strana je zainteresovana i za uvoz mesnih i mlečnih prerađevina, dečije hrane, smrznutog i prerađenog voća i povrća iz Srbije, kao i suvih šljiva, izjavila je danas ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković.

Advokati protestovali u Kraljevu

Pedesetak kraljevačkih advokata okupilo se danas, tačno u podne, ispred zgrade Osnovnog suda u Kraljevu gde su održali jednočasovni protest zahtevajući izmene Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti i vanparničnom postupku.

DS traži ostavku Maglaija zbog Palića

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) zatražio je danas ostavku gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, jer smatra da on nije ništa uradio za rešavanje ekološke krize Palićkog jezera.

Pljačkao menjačnicu lažnim pištoljem

Policija je uhapsila muškarca iz Požarevca koji je, pošto je ukrao repliku pištolja iz kineske radnje, opljačkao menjačnicu u tom gradu, saopštila je danas lokalna policija.

Sijera Leone uvodi nove mere za borbu protiv ebole

Vlasti Sijera Leonea su saopštile da će danas početi sa obilascima od kuće do kuće, u potrazi za obolelima od ebole, i uvesti internu zabranu putovanja, u sklopu novih mera za borbu protiv epidemije, koja je do sad u svetu odnela blizu 6.400 života.