Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

SVM se pridružuje demokratama i ligašima na protestu

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara Šandor Egereši i Mihalj Njilaš pridružuju se okupljanju ispred Specijalnog suda u Beogradu koje organizuje Demokratska stranka zbog nedavnog ponovnog hapšenja njenog funkcionera Borislava Novakovića.

Opšti štrajk u Italiji

U Italiji je danas organizovan osmočasovni opšti štrajk, koji su sazvali vodeći sindikati kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom koju vodi vlada Matea Rencija.

Ukradeno pola miliona jaja

Portorikanska policija saopštila je da su lopovi ukrali 456.000 jaja iz jednog skladišta na severu ostrva.

Pretučene dve devojke

Dve devojke pretučene su oko 01.20 na Bežanijskoj Kosi u Beogradu, izjavila je portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

DS i LSV traže da ih tužilac uhapsi

Poslanici DS i LSV iz Skupštine Vojvodine danas će tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću predati pismo u kojem ga pozivaju da ih sve uhapsi, a ne da se mesecima jedan po jedan član DS hapsi i drži u pritvoru.

Vučinić više ne sudi Miškoviću

Sudija Vladimir Vučinić ne sudi više vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim u postupku zbog oštećenja putarskih preduzeća.

Pronađeno 50 tona ukradene čokolade

Pedeset tona tona čokolade "Lindt" pronađeno u hladnjačama blizu Napulja, što je mali deo čokolade ukradene od ove švajcarske kompanije poslednjih meseci.

Nagrađeni najbolji vojvođanski učenici

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Vojvodine koji su u školskoj 2013/14. godini postigli vrhunske rezultate na takmičenjima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je večeras priznanjima i novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara.

Ubio 42 osobe iz zadovoljstva

Brazilska policija saopštila je danas da je Sailson Hize das Grasas, koji je uhapšen zbog sumnje za ubistvo, priznao da je u protekloj deceniji ubio 42 osobe.