Prodaja "Telekoma" do kraja godine?

Tender za privatizacionog savetnika za prodaju "Telekoma Srbija", biće raspisan do kraja godine.

Tender za privatizacionog savetnika za prodaju "Telekoma Srbija", biće raspisan do kraja godine.

Kako navode "Novosti", pozivajući se na izvore u vladi, ovim će, praktično, započeti proces ponovne privatizacije najprofitabilnijeg domaćeg preduzeća. Koliko će tačno kapitala država ponuditi na prodaju, od 78,1 odsto akcija koje poseduje, i po kojoj ceni, proceniće upravo izabrani savetnik, a "presuditi" Vlada.

List podseća da je pre četiri godine procena bila da cela kompanija vredi oko 2,2 milijarde evra, pa je tadašnja vlada za paket od 51 odsto tražila minimum 1,4 milijarde evra. Jedini ponuđač, austrijski "Telekom", nije bio spreman da odvoji toliku sumu odjednom, već samo 950 miliona evra u kešu i ostatak za investicije, pa je tender propao.

Sadašnja struktura vlasništva u "Telekomu" izgleda ovako: 58,1 odsto je u vlasništvu Republike Srbije, 20 odsto u rukama samog "Telekoma" dok ostatak poseduju građani. Narednih dana, "Telekom" bi trebalo i zvanično da postane vlasnik "Dunav banke" čime mu se otvara i tržište mobilnog bankarstva.

  • 12.12.2014 09:42
    @Djole - A gde je pecat?
    Trebao si da kazes Rusiji, a ne Rusima.Rusi ne vladaju Rusijom od 1917?! Rusofobija , Rusofili idite u....Kada ce ovaj narod da shvati ko vlada , ko se pita za sve i svasta u ovom je....m svetu.
  • :(

    12.12.2014 09:39
    ne pravi se tako zmaj, sinko...
    Bas me zanima, da li ovi silni ekonomski eksperti ovako rade i sa svojom licnom imovinom? Da li, kada im prigusti, daju svoj stan u bescenje umesto da ga izdaju, pa od njega prihoduju? Da li bi pre prodali npr. hektar zemlje umesto da ga obradjuju ili bar daju u arendu? Jeste da je kes na gomili sladji ali to nije pametno.
  • 12.12.2014 09:06
    Na kraju ćemo pojesti i te Bambije
    Već vidim kako predsednik uručuje premijeru medalju - "3 Bambija", za inovativnu ideju, za spas zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.