Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Serž Lazarević na slobodi

Francuz srpskog porekla Serž Lazarević stigao je danas u Francusku nakon što je oslobođen iz zarobljeništva u kojem ga je držao severnoafrički ogranak Al Kaide u Maliju od 2011. godine, a u Parizu su ga dočekali francuski predsednik Fransoa Oland i članovi porodice.

UN: Podneti krivične prijave za mučitelje iz CIA

Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija o ljudskim pravima i borbi protiv terorizma Ben Emerson ocenio je da je "tužilac SAD u zakonskoj obavezi da podigne krivične prijave protiv odgovornih" za osobe pomenute u izveštaju američkog Senata o torturi koju je CIA primenjivala na zatvorenicima.

Šta će biti sa polugodištem?

Prosvetari će danas saopštiti da li će i kako radikalizovati štrajk, a od ove odluke mogao bi da zavisi i završetak polugodišta.

Arapi kupili zgradu Skotland Jarda

Skotland Jard, sedište londonske policije, jedno od najčuvenijih u svetu, prodato je investitorinma iz Persijskog zaliva, objavila je kancelarija londonskog gradonačelnika.

Više specijalista tek za šest godina

Da Srbiji nedostaju lekari potvrdio je i nedavni izveštaj Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), prema kojem na 1.000 stanovnika dolaze tri lekara, dok je, u Grčkoj na primer, taj broj duplo veći - šest.

BiH ne da penziju Šešelju

Direktor Federalnog zavoda Penziono-invalidskog osiguranja BiH Zijad Krnjić kaže da neće odobriti penziju haškom optuženiku Vojislavu Šešelju i da će tražiti preispitivanje odluke Instituta za medicinsko veštačenje.

CIA koristila pretnje i mučenje u ispitivanju osumnjičenih

Centralna obaveštajna agencija (CIA) je koristila seksualne pretnje, simulirano davljenje i druge kontroverzne metode u ispitivanju osumnjičenih za terorizam, koje su sve bile neefikasne za dobijanje ključnih informacija, navodi se u izveštaju američkog Senata koji je danas objavljen.

Za evro sutra 121,95 dinara

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 121,9496 dinara za evro, što će biti nova najniža vrednost dinara prema evropskoj valuti.

Potvrđena optužnica za Razvojnu banku Vojvodine

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika i direktora više firmi Dušana Borovice i još petoro optuženih za zloupotrebe prilikom odobravanja kredita Razvojne banke Vojvodine.

Subotica: Protest advokata ispred suda

Advokati iz Subotice i drugih mesta severne Vojvodine okupili su se danas ispred zgrade Osnovnog i Višeg suda u Subotici želeći da skrenu pažnju javnosti na njihove zahteve.

Subotički DS: Pastor da smeni Maglaija

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici zatražio je danas od predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora da sa mesta gradonačelnika smeni Jenea Maglaija, funkcionera te stranke.