Subotički DS: Pastor da smeni Maglaija

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici zatražio je danas od predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora da sa mesta gradonačelnika smeni Jenea Maglaija, funkcionera te stranke.
Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici zatražio je danas od predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora da sa mesta gradonačelnika smeni Jenea Maglaija, funkcionera te stranke.

DS je u saopštenju pozvao Pastora i Predsedništvo SVM da u slučaju Jenea Maglaija postupi isto kao i kada su zatražili da predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak podnese ostavku, nakon što su mediji pisali o velikim premijama koje su iz opštinskog budžeta isplaćene njoj i pojedinim opštinskim čelnicima.

"Sigurni smo da i sam gospodin Pastor vidi da Jene Maglai upravlja gradom bez vizije, bez ideje, nestručno i štetno po grad i po građane: nije doveo nijednog investitora, projekat izgradnje banje na Paliću je proglasio 'glupošću', sa radovima na pozorištu je kasnio godinu dana, a zatim probio budžet za izgradnju za najmanje pet miliona evra", navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka je optužila Maglaija da je podigao poreze i komunalije u vreme kad se građanima smanjuju plate i penzije, kao i da je u trošenju budžetskih sredstava priredio afere oko asfaltiranja ulica i sumnjivih kupovina poslovnih prostora.

DS je pozvao SVM da, kao najveća odbornička grupa u Skupštini grada, iz svojih redova predloži novog gradonačelnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina