Vučinić više ne sudi Miškoviću

Sudija Vladimir Vučinić ne sudi više vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim u postupku zbog oštećenja putarskih preduzeća.
Sudija Vladimir Vučinić ne sudi više vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim u postupku zbog oštećenja putarskih preduzeća.

Ovo je usledilo nakon što je taj postupak spojen sa slučajem "Nibens grupa". Novi sudija koji će suditi objedinjeni proces je Maja Ilić.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda usvojilo je ovaj predlog koji je u ponedeljak na suđenju izložio optuženi Milo Đurašković, inače vlasnik "Nibens grupe", a u utorak je isti predlog pismeno obrazložio i njegov branilac.

Tanjugu je u sudu rečeno da je predlog prihvaćen, jer su mahom isti optuženi u oba slučaja, kao i zato što su ova postupka u početnoj fazi izvođenja dokaza. Oba suđenja nisu mogla da se održe od septembra jer su advokati u protestu, a njihovo prisustvo je obavezno. Sledeće suđenje Miškoviću bilo je planirano za 29. decembar, ali će novi sudija najverovatnije odrediti i novi termin za objedinjeni proces.

Sudija Vučinić doneo je odluku o vraćanju pasoša Miškoviću, njegovom sinu Marku i Đuraškoviću, a koju je prošlog meseca ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se pasoši ponovo oduzmu.

Protiv njega je vođen i disciplinski postupak pred komisijom Visokog saveta sudstva, koja je međutim našla da sudija nije odgovoran za to što je javno iznosio svoje stavove o tom slučaju i svojim odlukama, kao i detaljima koji su ih pratili u javnosti.

Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Protiv Đuraškovića vodi se još jedan postupak sa kojim je ovaj spojen, a koji je pokrenut pre slučaja sa Miškovićem.

  • Y

    11.12.2014 22:54
    Očekujem......
    ...da će Mišković uskoro suditi Vučiniću i Ilićevoj. Zato što je to logika sudske prakse u Srbiji (ili: VEČITOJ STRADIJI).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.