DS i LSV traže da ih tužilac uhapsi

Poslanici DS i LSV iz Skupštine Vojvodine danas će tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću predati pismo u kojem ga pozivaju da ih sve uhapsi, a ne da se mesecima jedan po jedan član DS hapsi i drži u pritvoru.
Poslanici DS i LSV iz Skupštine Vojvodine danas će tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću predati pismo u kojem ga pozivaju da ih sve uhapsi, a ne da se mesecima jedan po jedan član DS hapsi i drži u pritvoru.

Kako je rečeno u DS za "Danas", pokrajinski poslanici DS i LSV će se ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu okupiti u 11 i 30 i izraziti svoj protest protiv nedavnog ponovnog hapšenja Borislava Novakovića, šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, i svih više od 70 uhapšenih demokrata. Poziv za učešće na skupu upućen je i poslanicima SVM. U SVM ovom listu nisu želeli da kažu hoće li se njihovi poslanici priključiti protestu.

Predsednik LSV Nenad Čanak je u sredu u svom saopštenju naveo da će se njegova stranka pridružiti inicijativi DS da se uoči predstojeće sednice Skupštine AP Vojvodine svi poslanici koji smatraju da je reč o nepravdi okupe ispred Specijalnog suda i pokažu jedinstvo.

Kako je naveo, osim "DS i LSV, logično je za očekivati da se na tom skupu nađu i poslanici SVM na čelu sa Ištvanom Pastorom, koji je na funkciju predsednika Skupštine AP Vojvodine izabran i glasovima DS i Borislava Novakovića lično. Ujedno, to je i šansa da Pastor jednom jasno i konačno pokaže na kojoj je strani. Njegov izostanak sa tog protesta bi bio loša vest jer bi pokazao da definitivno ne postoji granica koju Pastor nije u stanju da pređe kako bi i dalje sedeo na više stolica. Za Ligu socijaldemokrata Vojvodine to bi bio konačni znak da Pastorov SVM više nije deo vladajuće koalicije u Vojvodini", poručio je Čanak.

On je naveo i da je nejasno kako Borislav Novaković ne može da se brani sa slobode ako Vojislav Šešelj to može.

LSV je u saopštenju zatražila i raspisivanje izbora u Bačkoj Topoli jer smatra da je lokalna vlast kojom rukovodi SVM postigla katastrofalne rezultate.

  • Mile

    12.12.2014 09:54
    Izgleda da je rejting vladajućih u opadanju čim su krenuli u nova hapšenja a stara nisu procesuirali.
  • 12.12.2014 08:55
    Treba pokazati ološu da svi znamo da lažu i da hapse ljude ne zato što su išta krivi nego zato što je njihov vođa to naredio. Važno je da i on to zna i da zna da će doći vreme kad će odgovarati za sva ta zlodela. Pa neka i dalje hapse, prebijaju i lažu.
  • gradjanin F

    12.12.2014 08:35
    podrzavam
    Za "12 godina" vladavine, povecali su BDP 5 puta, vratili zemlju u UN, vratili staru deviznu stednju, napunili devizne rezerve sa 200 miliona na 10 milijardi, smanjili zaduzenost sa 160 na 46% BDP, vratili gorivo na pumpe sa hauba, promet deviza sa futoške u menjačnice...hapsi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.