FBI stigao u Srbiju?

Prvi stručnjak američkog Federalnog istražnog biroa došao je u Beograd.

Prvi stručnjak američkog Federalnog istražnog biroa došao je u Beograd.

Određen je i prostor gde bi mogla da se nalazi njegova kancelarija, a još uvek je neizvesno koliko kolega će mu se pridružiti. Cilj kancelarije će biti da pomogne ovdašnjim organima u borbi protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala, saznaju Novosti.

Ministar policije Nebojša Stefanović razgovarao je sa delegacijom FBI, koju je predvodio rukovodilac za region Evroazije Stiven Hersem, a početkom godine, tadašnji premijer Ivica Dačić dogovorio se sa direktorom FBI Džejmsom Komijem o saradnji između američkih i srpskih službi. Federalni biro je trebalo u roku od pola godine da razmotri Dačićev predlog i, ako se ne odluči za kancelariju, bar da se u srpsku prestonicu pošalje stručnjak za visokotehnolokški kriminal i borbu protiv sajber terorizma.

Pre nekog vremena od američkog ministra pravde Erika Holdera saznalo se da će 70 federalnih tužilaca doći na Balkan, Bliski istok i Severnu Afriku kako bi pomogli u borbi protiv terorizma.

  • dex

    12.12.2014 17:27
    ja mrzim amere nista lepo od njih nikad u zivotu , kako onda da dam komentar ako je mrznja zabranjena ili u prevodu hvalite me i nista drugo.
    lepo ste to smislili jos samo da mi posaljete sta da napisem
  • 12.12.2014 13:50
    Da ste vi meni živi i zdravi, FBI je u Srbiji duže od 10 godina, od nekog potpisa Vuka Manitoga, i nalaze se u zgradi BIA-e u Beogradu.

    Ako je ovo informacija za većinu zatupelog naroda, umesto onih koji misle svojom glavom, onda se izvinjavam zbog komentara. Niste naznačili, *ebi ga.
  • pola viagre

    12.12.2014 13:29
    Sada ćemo i mi da imamo onu forenzičarsku agenciju "SISAJ"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".