Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zatvorenici iz Gvantanama otišli u Urugvaj

Šest zatvorenika iz Gvantanama, koji su 12 godina proveli u tom američkom u zatvoru na Kubi, poslato je u Urguvaj gde će dobiti izbeglički status, saopštila je danas američka vlada.

Dron zamalo udario u avion

Neidentifikovani dron umalo nije udario u avion dok je sletao na londonski aerodrom Hitrou, potvrdila je britanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo.

SDS: Vulin da podnese ostavku

Socijaldemokratska stranka pozvala je danas nadležne organe da utvrde odgovornost za, kako ocenjuje ova partija, nezakonitu odluku Ministarstva za rad o dodeli sredstava nevladinim organizacijama i pozvala ministra Aleksandra Vulina da preuzme odgovornost i podnese ostavku.

Zapalio automobil pun cigareta

Muškarac (53) iz Majdanpeka zapalio je "golf 4", borskih tablica, kada ga je kruševačka policija, u saradnji sa policijom iz Bora, zaustavila u mestu Medveđa kraj Trstenika.

Britanija uvodi "Guglov porez"

Britanska vlada odlučila je da stane na kraj stranim kompanijama koje plaćaju u toj zemlji minimalni iznos poreza u odnosu na promet koji ostvaruju.

Pastor: Nismo mi 'trojanski konj'

Predsednik SVM Ištvan Pastor kaže da SVM nema ambiciju da ruši većinu u pokrajinskom parlamentu i da je SVM "žrtva podmetanja" koja liče na ona iz devedesetih.

Burek koji spaja Srbe, Albance i Rome

U Bujanovcu postoji mesto gde rado dolaze stanovnici juga Srbije, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost - burekdžinica "Bis" u centru Bujanovca je mesto gde zajedno sede i jedu Srbi, Albanci i Romi.

Vučić i Medvedev sutra o Južnom toku

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra razgovarati s predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim u vezi sa situacijom sa Južnim tokom.

Užičaninu svetska nagrada za dizajn automobila

Industrijski dizajner iz Užica Petar Vuković osvojio je nagradu na prestižnom američkom "Mišlen čelendž dizajn" konkursu dizajnom automobila kome točkovi mogu da se rotiraju vertikalno i horizontalno.