Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prodaje se tržni centar u Kaluđerici

Šoping-centar "Point" u Kaluđerici se prodaje, a Erste banka ponudila je u oglasima nekretninu od 10.000 kvadrata čija je tržišna vrednost procenjena na 5,4 miliona evra.

U požaru stradala starija žena

U požaru, koji je rano jutros izbio u kući u Zetskoj ulici u Nišu, poginula je sedamdesetjednogodišnja žena, saopšteno je danas iz Policijske uprave.

Obeležena godišnjica bitke na Kadinjači

Služenjem parastosa i polaganjem venaca na Kadinjači je obeležena 73. godišnjica bitke u kojoj je 29. novembra 1941. godine izginuo ceo Radnički bataljon braneći Užičku republiku.

Mladić iz Srbije preminuo u Milanu

Mladić starosti 19 godina, poreklom iz Srbije, preminuo je u bolnici u Milanu od, kako se veruje, kombinacije alkohola i narkotika, izvestili su italijanski mediji.

Preminula glumica Olga Savić

Glumica Olga Savić koja je četrdeset godina aktivno provela u Jugoslovenskom dramskom pozorištu preminula je u Beogradu u nedelju, 23. novembra, a prema njenoj želji, vest o smrti JDP je objavilo nakon sahrane.

Pajtić: Pokrajinska vlada želi saradnju sa SNS

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da želi saradnju sa SNS kako bi se konačno rešili problemi koji muče Vojvodinu i njene građane, ali i dodao da poziv ne upućuje kao predsednik DS-a.

Prekinuta blokada pruga

Radnici sektora "Kola za spavanje i ručavanje" prekinuli su delimičnu blokadu pruga i želežničkog saobraćaja, čime je posle 25 dana normalizovan železnički saobraćaj, saopštila je danas Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova.

Život Uga Čavesa kao balet

Bivši venecuelanski predsednik Ugo Čaves postao je glavna ličnost u baletskoj predstavi Nacionalnog baleta Venecuele.

Ubijeno 15 osoba u napadu u Kini

Petnaest ljudi je ubijeno, a 14 ranjeno u napadu u kineskom regionu Sinđang, gde pretežno žive muslimani, javljaju danas kineski mediji.

Studenti: Nismo napali profesora

Studenti koji drže u blokadi Filozofski fakultet u Beogradu demantovali su tvrdnje dekana Miloša Arsenijevića da su tokom protesta fizički nasrnuli na profesora.

Uhapšeno 15 osoba na protestima u Fergusonu

Policija je uhapsila 15 osoba na novim protestima u Fergusonu, predgrađu Sent Luisa, organizovanim zbog odluke velike porote da ne podigne optužnicu protiv belog policajca koji je ubio nenaoružanog afroameričkog tinejdžera.

"Titovdan" slavi kao krsnu slavu

Dragan Kamaljević (51) iz rudničkog sela Dragolj već 24 godine kao krsnu slavu umesto Svetog Nikole slavi - 29. novembar, nekadašnji Dan republike SFRJ.

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija pojačala je prošle noći kontrolu saobraćaja širom Srbije, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je petnaestak punktova na kojima je obavljana kontrola saobraćaja.

"Blage reakcije na Šešeljeve izjave"

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević smatra da je neophodno da se političari jasnije ograde od stavova koje zastupa Vojislav Šešelj.

Gardijan: Ćirilov je bio "ljudski dinamo"

Ugledni londonski list "Gardijan" povodom nedavne smrti Jovana Chirilova objavio je članak u kom srpskog teatrologa i književnika predstavlja kao izuzetnog poznavaoca svetskog teatra koji je učinio mnogo za Beograd.