Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uhapšeno 15 osoba na protestima u Fergusonu

Policija je uhapsila 15 osoba na novim protestima u Fergusonu, predgrađu Sent Luisa, organizovanim zbog odluke velike porote da ne podigne optužnicu protiv belog policajca koji je ubio nenaoružanog afroameričkog tinejdžera.

"Titovdan" slavi kao krsnu slavu

Dragan Kamaljević (51) iz rudničkog sela Dragolj već 24 godine kao krsnu slavu umesto Svetog Nikole slavi - 29. novembar, nekadašnji Dan republike SFRJ.

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija pojačala je prošle noći kontrolu saobraćaja širom Srbije, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je petnaestak punktova na kojima je obavljana kontrola saobraćaja.

"Blage reakcije na Šešeljeve izjave"

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević smatra da je neophodno da se političari jasnije ograde od stavova koje zastupa Vojislav Šešelj.

Gardijan: Ćirilov je bio "ljudski dinamo"

Ugledni londonski list "Gardijan" povodom nedavne smrti Jovana Chirilova objavio je članak u kom srpskog teatrologa i književnika predstavlja kao izuzetnog poznavaoca svetskog teatra koji je učinio mnogo za Beograd.

Đukanovićeva banka poslovala sa Šarićem

Prva banka, koju kontroliše porodica crnogorskog premijera Mila Đukanovića, poslovala je s uhapšenim narkobosom Darkom Šarićem, a njemu i njegovim saradnicima, otvarala račune i odobravala izuzetno povoljne uslove, objavile su danas podgoričke "Vijesti".

Telekom kupuje Dunav banku

Kompletan Upravni odbor Dunav banke juče je smenjen i doneta je odluka o tome da banka bude prodata Telekomu Srbije, saznaje Danas.

Predlozi za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja u sredu

Konačni predlozi za izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja koji se odnose na mlade vozače biće definisani u sredu i predstavljeni javnosti, izjavila je danas predsednica tela za koordinaciju bezbednosti u saobraćaju koje je oformilo Radnu grupu Zorana Mihajlović.

Vrščani pokreću svoj TV šou sa pevanjem

Studio "Sound Define" iz Vršca, televizija "Banat“ i "Flyingcam“ organizuju veliko takmičenje u pevanju "Pusti svoj glas“ za učenike srednjih škola iz Vršca i okolnih opština, koje će početi da se emituje na pomenutoj televiziji 3. januara 2015. godine.

"Loš položaj Albanaca u Srbiji"

Predsednik Albanije Bujar Nišani smatra da Albanci sa juga Srbije nisu ostvarili standarde života koje zaslužuju i da je njihov položaj neprihvatljiv.

Subotica: Izabrani direktori u deset JP

Odlukom Skupštine grada Subotice za period od četiri godine izabrani su direktor JKP "Čistoća i zelenilo", JP "Parking", JP "Suboticatrans", JP "Privredno-tehnološki parkovi", JP "Stadion", JP "Direkcija za izgradnju grada", JKP "Vodovod i kanalizacija", JP "Subotičke pijace", JP "Pogrebno" i "Radio Subotica".