"Loš položaj Albanaca u Srbiji"

Predsednik Albanije Bujar Nišani smatra da Albanci sa juga Srbije nisu ostvarili standarde života koje zaslužuju i da je njihov položaj neprihvatljiv.

Predsednik Albanije Bujar Nišani smatra da Albanci sa juga Srbije nisu ostvarili standarde života koje zaslužuju i da je njihov položaj neprihvatljiv.

Nišani navodi da je "današnji položaj Albanaca u Preševskoj dolini neprihvatljiv sa stanovišta ekonomskog nivoa, razvijenosti infrastrukture, mogućnosti obrazovanja i socijalnog i društvenog razvoja koji su ispod nivoa koji uživaju ostali građani Srbije".

"Albanci iz Preševske doline, na žalost, nisu ostvarilli standarde koje zašlužuju, kakve uživa svaki normalni građanin Balkana i ostali evropski građani", rekao je Nišani. On je istakao kako je u toj oblasti velika odgovornost srpskih vlasti, ali je to "i odgovornost albanske države" ne samo u pogledu podizanja glasa protiv tog dispariteta, već i "direktnog doprinosa poboljšanju situacije jer je nedopustivo da tim građanima nedostaju infrastruktura, bolnice, školski udžbenici i da još uvek moraju da verifikuju svoje diplome".

"To su veliki izazovi za srpsku vladu, međunarodnu zajednicu i Albaniju na osnovu njenih ustavnih obaveza", rekao je Nišani. On je dodao da "jedva čeka realizaciju priznavanja diploma", što je nazvao "fundamentalnim pravom albanskih građana kao normalnih građana Evrope".

Govoreći o ideji ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o razmeni teritorija, Nišaani je rekao kako ona predstavlja "reminiscenciju na Miloševićev režim koji je imao ozbiljne posledice za srpski narod".

  • Šal(j)a

    28.11.2014 23:01
    Auh, kakvo prezime!
    Šta ono dođe posle "Nišani"?
    "Pali"?
  • 28.11.2014 20:22
    Hoce li gospodin Nisani da albancima u srbiji damo med i pticje mleko do ......
  • Srbin

    28.11.2014 19:50
    e bas me ......
    koga briga sta on prica?!?!?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija