"Blage reakcije na Šešeljeve izjave"

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević smatra da je neophodno da se političari jasnije ograde od stavova koje zastupa Vojislav Šešelj.

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević smatra da je neophodno da se političari jasnije ograde od stavova koje zastupa Vojislav Šešelj.

"Njihove izjave su bile previše blage, bavile su se političkim posledicama ovakvog govora, međutim, kada pogledate koje su posledice i reakcije zemalja u regionu, mislim da je neophodno da se na jasan način ograde od toga", istakao je Antonijević. On je dodao da političari moraju biti osetljiviji i prepoznati svaku mogućnost da se odnosi u regionu naruše, te stoga moraju delovati preventivno.

Antonijević je rekao i da svaka izjava koja sadrži elemente govora mržnje mora biti zakonski preispitana, dodavši da to što se protiv Šešelja vodi postupak u Hagu ne predstavlja prepreku da se u Srbiji pokrenu drugi postupci. "Postoje razna krivična dela koja su bliska onome što je izricano u javnosti i tužilaštvo može ozbiljno da sve to pregleda i vidi da li ima elemenata rasne ili druge diskriminacije, zbog čega bi i tužilaštvo i sudovi mogli reagovati", rekao je Antonijević.

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava je istakao da je to neophodno uraditi. "To je nastavak onoga što smo viđali tokom devedesetih godina, na šta smo zaboravili i nadam se da efekti neće biti isti kao tada. Oni moraju reagovati, jer te izjave imaju specificnu težinu i mogu pogodovati raspirivanju mržnje u Srbiji i regionu", zaključio je Antonijević.

  • НиколаНС

    30.11.2014 10:28
    Побркани лончићи
    КОлика год Шешељ будала био, има право да прича шта жели. Ако је то дозвољено у ЕУ, а овдашње будале имају жељу да будемо део тео фашистичке организације, онда не видим ни један разлог да то не буде дозвољено и овде. Није се нико од овдашњих ЕУ полтрона бунио када је Томпсон позивао на линч Срба, када овдашња ... Чанак позива на скрнављење свега што има везе са Србијом дежурни се не јављају. Није овде реч о будали Шешељу него о финансирању неких других будала.
  • 29.11.2014 23:53
    Zasto se ovaj lepi momak, nije javio i svedocio u Hagu?
  • taur

    29.11.2014 12:42
    Seselj je proslost i cemu medijska paznja oko njegovih izjava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.