Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počela prinudna naplata dugova za struju

Preduzeće EPS snabdevanje predalo je 103.826 predloga za izvršenje naplate duga za struju u iznosu od milijardu i 100 miliona dinara, rekli su u tom preduzeću koje posluje u sastavu Elektroprivrede Srbije (EPS).

Štrajk 600 škola 1. septembra

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, za razliku od Sindikata obrazovanja Srbije, vidi razlog da se baš 1. septembra, i bez prethodnog razgovora sa nadležnim ministrima "nemim na zahteve prosvetara", održi protest i očekuje da će u štrajku koji organizuje učestvovati 600 škola.

Đukić Dejanović na čelu klinike "Laza Lazarević"

Vlada Srbije na prošloj sednici razrešila je dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" profesora Milutina Nenadovića i na mesto direktora imenovala bivšu ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović.

Lekar preminuo od ebole

Liberijski lekar, jedan od tri Afrikanca koji su primali eksperimentalni lek protiv ebole, umro je u Monroviji.

Odlična saradnja Srbije i Mađarske uz podršku Pokrajinske vlade

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović i direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine Vladimir Zelenović posetili su opštine Čoka i Novi Kneževac, povodom realizacije projekta rehabilitacije prekograničnog putnog pravca Tisasiget - Đala - Novi Kneževac - Čoka.

Subotica: Lažna dojava o bombi u banci

Jutros nešto pre 10 časova Policijskoj upravi u Subotici prijavljen je slučaj potencijalnog postavljanja eksplozivne naprave u zgradi Vojvođanske banke kod Nove opštine.

VIDEO: Odrubio glavu kućnoj pomoćnici

Federiko Leoneli (35) je u nedelju u Rimu pokušao da siluje kućnu pomoćnicu Ukrajinku Oksanu Marteseniuk (38), a zatim je rasporio nožem i sekirom joj odrubio glavu.