Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Direktorka MMF-a na sudu zbog korupcije

Generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard suočila se danas sa četvrtom rundom ispitivanja u sudu o korupcionaškoj aferi, dok je bila ministarka finansija u vladi premijera Nikole Sarkozija.

Ni Gorenje više nije slovenačko

Kompanija Gorenje, poslednji slovenački socijalistički div iz okvira realne ekonomije, koji je uspešno preživeo tranziciju i opstao, zapravo više nije - slovenački.

Oliver Ivanović: Nisam kriv

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice koje ga terete za učešće u ratnim zločinima 1999. i 2.000.

Kod Segedina otkrivena 63 migranta

Policija Mađarske na području Segedina u ponedeljak je otkrila čak 63 stranaca, uključujući 21 dete, koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, dok je jedan državljanin Srbije priveden zbog pomaganja prilikom ilegalnog prelaženja granice.

Egipat: 19 mrtvih u udesu autobusa

Najmanje 19 osoba je poginul, a 15 je povredjeno rano jutros kada su se dva minibusa survala u kanal za navodnjavanje na jugu Egipta, saopštilo je egipatsko ministarstvo zdravlja.

SNS dominantna u Vojvodini

Prema rezulatima agencije "Faktor plus", Srpska napredna stranka ima stabilnih 50 odsto podrške građana, izjavio je danas Vladimir Pejić iz te agencije.

Fond za lečenje dece počinje s radom u septembru

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da sutra počinje zakonska procedura za osnivanje javno-privatnog fonda za lečenje dece obolele od teških bolesti, a da će najverovatnije već u septembru fond početi sa radom.

Kikinda: Preminuo usled opekotina od vruće vode

U toku je istraga povodom smrti Dragana Rofe (29) iz Kikinde, koji je juče preminuo usled opekotina zadobijenih na radnom mestu u fabrici za preradu povrća "Prima produkt", a inspekcija ne izostavlja mogućnost da je zatajio ljudski faktor.

Porošenko raspustio parlament

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko raspustio je danas parlament i zakazao prevremene izbore za 26. oktobar, dok se na istoku zemlje nastavljaju borbe između vladinih snaga i proruskih pobunjenika.

Dve osobe poginule u eksploziji u Ilinoisu

Dve osobe su poginule, a veliki broj je povređen od eksplozije koja je odjeknula u postrojenju za reciklažu "Total metal risajkling" u mestu Granit na jugu američke savezne države Ilinois.