Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Snimao decu na plaži u Rovinju

Rovinjska policija uhapsila je 50-godišnjeg državljanina Nemačke, koji je četiri dana snimao golu decu na plaži turističkog naselja na području Rovinja.

Srbija po ceni goriva na 27. mestu

Srbija je od 40 zemalja Evrope i sveta na 27. mestu po visini cene bezolovnog benzina, na 23. mestu po visini cene dizel goriva, dok je po ceni gasa za automobile na 17. mestu, saopštila je danas Asocijacija potrošača Srbije (APOS).

Sa nožem u pekaru

U Temerinskoj ulici, oko 13 sati, počinjeno je razbojništvo u jednoj pekari, kada je mlađa žena, uz pretnju nožem, ukrala novac od radnice.

Asanž uskoro napušta ambasadu Ekvadora

Osnivač sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž saopštio je da će uskoro napustiti ekvadorsku ambasadu u Londonu, u kojoj je pre dve godine pronašao utočište posle optužbi za seksualno uznemiravanje u Švedskoj, zbog čega mu preti hapšenje.

Pastor i Vučić danas o Vojvodini

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da će danas u Beogradu nastaviti razgovore sa premijerom Aleksandrom Vučićem, napominjujući da će biti reči o situaciji na političkoj sceni, pre svega u Vojvodini.

Sremska Mitrovica: Za dva dana 333 prekršaja

U akciji pojačane kontrole saobraćaja koju su od 15. do 17. avgusta sproveli pripadnici saobraćajne policije na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, otkrivena su i sankcionisana 333 saobraćajna prekršaja.

Apatin: Učitelji ostali bez đaka

Da je u Apatinu kao i u ostatku Srbije loša demografska situacija, pokazuju podaci prema kojima će prvi razred u OŠ "Žarko Zrenjanin" u Apatinu ove godine upisati dva odeljenja manje nego prošle godine, u Prigrevici jedno a u Svilojevu nijedno odeljenje.

60 povređenih u zemljotresu u Iranu

Najmanje 60 ljudi je povređeno u snažnom zemljotresu, jačine 6,3 stepena Rihterove skale, koji je danas pogodio zabačeno i retko naseljeno područje na jugozapadu Irana, u blizini granice sa Irakom, javila je agencija IRNA.

Pucano na ambasadu Turske u Moskvi

Jedan neidentifikovani muškarac pucao je danas iz vatrenog oružja na zgradu ambasade Turske u Moskvi, otkrio je izvor iz moskovske policije agenciji Itar-Tas.

Opljačkan saudijski princ u Parizu

Pljačkaši naoružani kalašnjikovima jutros su u Parizu zaustavili kolonu vozila u kojoj se nalazio jedan saudijski princ i ukrali 250.000 evra u gotovini, saopštila je francuska policija.