Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vozaču landrovera pritvor 30 dana

Nikoli J. (27) iz Bačke Palanke osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u kojoj je 15. avgusta poginuo Novosađanin Dejan Lekin (43), posle saslušanja, sudija je odredio pritvor do 30 dana.

Pod vodom 200 sela u Indiji

Najmanje 21 osoba je poginula, 200 sela je poplavljeno, a na hiljade ljudi je ostalo bez domova zbog poplava, izazvanih obilnim kišama na severu Indije.

Drugi rok polaganja male mature

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja u drugom roku počinje danas, kada će mali maturanti polagati test iz maternjeg jezika.

Modifikovana soja na vojvođanskim parcelama

Prema podacima Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, prve akcije pronalaženja i uništavanja GM soje, koja se nalazi na parcelama u Vojvodini već deset godina, počele su 2003. godine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Goati: Opoziciji ne treba lider, već program

Srpskoj opoziciji ne treba lider, uprkos činjenici da se nalazi na ivici cenzusa, već bi daleko korisnije bilo osmisliti ozbiljan program kojim bi opozicija vratila poverenje razočaranih glasača, ocenio je direktor "Transparentnosti Srbija" Vladimir Goati.

Kula: "Putokaz" će prevoziti meštane

Za najpovoljnijeg ponuđača po javnom konkursu za obavljanje javnog prevoza na teritoriji opštine Kula, Opštinsko veće je krajem juna odabralo „Putokaz” iz Crvenke.

Crna Gora na korak da ozakoni gej brakove

Savetnik crnogorskog premijera za ljudska prava Jovan Kojičić izjavio je danas da u parlamentu Crne Gore postoji većina da se donese zakon koji će omogućiti istopolnim partnerima da ozakone svoju vezu.