Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oliver Ivanović pred sudom 26. avgusta

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović koji je optužen za ratni zločin počinjen na Kosovu 1999. i 2000. godine, pojaviće se prvi put pred sudom u utorak, 26. avgusta.

Kina: Prisiljavali decu da daju krv

Kineska policija uhapsila je na severozapadu zemlje sedam ljudi koji su navodno prisiljavali školsku decu da daju krv, objavili su danas kineski državni mediji.

EU nudi da upravlja graničnim prelazima u Gazi

Evropska unija ponudila je da preuzme brigu o graničnim prelazima u Gazi i radi na sprečavanju nelegalnog priliva oružja, insistirajući na dugotrajnom primirju i poručivši da povratak na status kvo od pre poslednjeg rata nije opcija.

Turska traži pomoć zbog izbeglica

Turska je ponovo pozvala svet da učestvuje u rešavanju problema izazvanih prihvatom oko 1,2 miliona sirijskih izbeglica koji su se sklonili u tu zemlju.

Dve žrtve u sukobima u Kairu

Dve osobe su ubijene danas u sukobu pristalica i protivnika svrgnutog bivšeg egipatskog predsednika Mohameda Morsija u zapadnom kairskom predgradju Fajsal.

Na Batrovcima se čeka četiri sata

Na graničnom prelazu Batrovci na izlazak iz Srbije prema Hrvatskoj čeka se četiri sata, a na ulazak oko pola sata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ćorović: Promena prezimena - priča za jedno leto

Poslanica u Skupštini Srbije izabrana na listi Demokratske stranke Aida Ćorović ocenila je da "apsolutno brani pravo Esada Džudževića da promeni prezime, ali da ne podržava korišćenje tog čina u političke svrhe".

Nedostaje još 277 javnih beležnika

Ministar pravde Nikola Selaković poručio je da javni beležnici svojim delovanjem treba da učine pravni promet u Srbiji znatno boljim, kvalitetnijim i zakonitijim, istakavši da našoj zemlji nedostaje još 277 javnih beležnika.

"Sačekati bolju cenu za Galeniku"

Vršilac dužnosti direktora Galenike, koja se našla na spisku od 502 firme za prodaju, Živomir Novaković smatra da će za tu kompaniju biti teško naći kupca u ovom trenutku zbog, kako kaže, negativnog kapitala tog preduzeća.

Novi sukobi u Južnom Sudanu

U Južnom Sudanu su danas izbili novi sukobi, u gradu Bentiju, gde se u kampu Ujedinjenih nacija nalazi više od 40.000 civila, saopštila je humanitarna organizacija CARE.

Pančevo: Oslobađanjem od dugova do opstanka Petrohemije i Azotare

Izlazak Petrohemije i Azotare iz restrukturiranja je državni problem koji ona mora da reši, jer za državu to ne sme da bude problem, izjavio je Ljubiša Nestorović, član Predsedništva Saveza samostalnih sindikata Srbije, nakon razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem.