Turska traži pomoć zbog izbeglica

Turska je ponovo pozvala svet da učestvuje u rešavanju problema izazvanih prihvatom oko 1,2 miliona sirijskih izbeglica koji su se sklonili u tu zemlju.

Turska je ponovo pozvala svet da učestvuje u rešavanju problema izazvanih prihvatom oko 1,2 miliona sirijskih izbeglica koji su se sklonili u tu zemlju.

"Međunarodna zajednica treba da shvati da mora da učestvuje u rešavanju (situacije), mora da preuzme svoju ulogu", rekao je direktor vladine agencija zadužene za izbeglice (Afad) Fuat Oktaj novinarima u Istanbulu.

Oktaj je predložio da druge zemlje učestvuju u izgradnji ili vođenju novih kampova na turskoj teritoriji, pre svega radi boljeg prihvata dece.

Prema poslednjim podacima te agencije, oko 285.000 Sirijaca danas se nalazi u izbegličkim kampovima u Turskoj duž granice sa Sirijom. Još oko 900.000 njih živi bez pomoći van kampova, što sve više izaziva napetost između njih i turskog stanovništva.

Turska je do danas potrošila 3,5 milijardi dolara (2,6 milijardi evra) radi pomoći izbeglicama iz Sirije, a dobila je samo 224 miliona dolara (160 miliona evra) međunarodne pomoći, tvrdi Afad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet