Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Megatrend: Naneta nam šteta

Megatrend univerzitet saopštio je danas da mu je naneta direktna šteta jer su u javnost izneti delovi analize Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta u kojima se navode nedostaci doktorskih studija, iako je taj univerzitet u međuvremenu postupio po nalozima Komisije.

Osmoro uhapšeno u Sremu zbog prodaje droge

U policijskoj akciji na području Srema uhapšeno je osam osoba, zaplenjeno više od pet kilograma narkotika i jedna laboratorija za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, a oduzeta je i veća suma novca, saopštio je danas MUP.

Nije prekinut proces privatizacije medija

Agencija za privatizaciju potvrdila je za 021 da nije prekinut proces privatizacije pojedinih regionalnih i lokalnih medija, kako je objavio danas NUNS na svom sajtu, a što su preneli pojedini mediji.

Lokalnim samoupravama u Vojvodini 47 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu sufinansirao je projekte 28 lokalnih samouprava u Vojvodini, na osnovu Konkursa o sufinansiranju unapređenja institucionalnih i upravljačkih kapaciteta u jedinicama lokalnih samouprava u Vojvodini u ukupnom iznosu od oko 47 miliona dinara.

Od ebole umrlo 1.335 ljudi

U zapadnoj Africi je za dva dana od ebole umrlo 106 ljudi, čime se ukupan broj popeo na 1.335, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Brazil: Posluga kao robovi

U Brazilu je usvojen Zakon o radu u domaćinstvu da bi se zaštitila posluga koja radi prekovremeno, neprijavljeno, a neki i bez plate.

Protest zbog reklama na stranim TV kanalima

U otvorenom pismu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, 26 TV stanica iz Srbije izrazilo je protest što inostrani TV programi, koji se emituju na kablovskim mrežama u Srbiji, emituju i domaće reklame, što se ocenjuje kao nezakonito.

Kikinda: Toplana pokriva dugove

U prvih šest meseci ove godine, JP "Toplana" je poslovalo pozitivno, a Dobit je oko 19 miliona dinara, rekao je na konferenciji za novinare v.d. direktor ovog preduzeća Miroslav Čičulić.

Osmoro uhapšeno u akciji zaplene droge

Na području Srema sprovodena je policijska akcija u kojoj je uhapšeno osam osoba, nađeno više od pet kilograma narkotika, jedna laboratorija za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, a oduzeta je i veća suma novca, saopštio je danas MUP.

Ikea stigla u Hrvatsku

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja i pokućstva Ikea otvorila je jutros prvi trgovinski centar u Hrvatskoj, u Zagrebu.

"Vlasnička struktura B92 promenjena uz odobrenje RRA"

Predsednik Upravnog odbora B92 Veran Matić izjavio je danas, nakon što je Komisija za zaštitu konkurencije rešila da ispita kako je došlo do promene vlasničke strukture u toj kompaniji 2010, da je to učinjeno po odobrenju nadležne Republičke agencije za radiodifuziju.

Otac Andersa Brejvika napisao knjigu "Moja krivica"

Otac Andersa Brejvika koji je pre tri godine ubio 77 ljudi u Norveškoj, pretežno tinejdžera, napisao je knjigu pod naslovom "Moja krivica" u kojoj dovodi u pitanje svoje ponašanje, kao roditelja, prema sinu koji je izrastao u ubicu.

Transparentnost: "Proveriti imovinu funkcionera policije"

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost", pozvao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da oformi posebnu jedinicu u okviru MUP-a koja će imati zadatak da unakrsno proveri imovinu i prihode policijskih funkcionera.

Za 16 godina nisu pronađeni otmičari novinara na Kosovu

Danas se obeležava godišnjica od otmice novinara kod Orahovca 21. avgusta 1998. godine, a Kancelarija za Kosovo tim povodom konstatuje da ni posle 16 godina nisu pronađeni otmičari novinarske ekipe Radija Prištine, Đura Slavuja i Ranka Perenića.