Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lončar: Zaposlićemo još 500 ljudi

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će do kraja ove i početkom sledeće godine u zdravstvu biti zaposleno još oko 500 ljudi, uglavnom lekara.

Ajkoviću pritvor do 30 dana

Zoranu Ajkoviću Ajkuli, koga je u petak popodne Crna Gora izručila Srbiji, niški Viši sud potvrdio je ranije rešenje o pritvoru do 30 dana.

Ispituje se prodaja "Bačke" Miletu Jerkoviću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je kriminalistička policija počela da ispituje slučaj privatizacije firme "Bačka" iz Sivca, koja je prodata biznismenu Miletu Jerkoviću 2006. godine.

Obustava letova zbog ebole

Kenijska aviokompanija "Kenija ervejz" saopštila je da će zbog ebole na zapadu Afrike suspendovati sve letove ka liberijskoj prestonici Monroviji i ka Fritaunu, glavnom gradu Sijera Leonea.

Švedska zabranjuje prosjačenje?

Švedska, jedna od najbogatijih i najrazvijenijih zemalja u svetu, planira da zabrani prosjačenje na ulicama kako bi iskorenila siromaštvo.

Provera kukuruza na aflatoksin od septembra

Provera prisustva aflatoksina u ovogodišnjem kukuruzu počeće u septembru, najavilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije. Proverom bi trebalo da se spreči da aflatoksin dospe u stočnu hranu, a zatim i u mleko.

Oteti radnici Crvenog krsta

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je pet njegovih službenika u Avganistanu kidnapovano 14. avgusta.

Blagojević: Srbija dobija više novca od BiH

Srbija će od EU, kada se sve sabere, dobiti više sredstava nego Bosna i Hercegovina za sanaciju posledica nakon majskih poplava, izjavio je direktor vladine Kancelarije za pomoć i obnovu Marko Blagojević.

Poplave u Nepalu odnele 54 života

Najmanje 54 osobe stradale su u protekla tri dana u poplavama i klizištima nakon obilnih kiša u Nepalu, a planinska mesta su ostala odsečena od ostatka zemlje.

Biciklistu usmrtio pijani vozač

Biciklista K.D. (29) iz okoline Knjaževca poginuo je nedaleko od tog grada kada ga je udario automobil kojim je upravljao pijani vozač S.M. (27).