Hrvatska: Tuže državu zbog poplava

Nekoliko stotina meštana poplavljenih sela županjske Posavine potpisalo je zajedničku tužbu protiv Republike Hrvatske.
Nekoliko stotina meštana poplavljenih sela županjske Posavine potpisalo je zajedničku tužbu protiv Republike Hrvatske.

Oni nisu zadovoljni istragom koju je sprovela Vlada, a tužbu će u ponedeljak podneti Državnom tužilaštvu u Vukovaru.

Meštani traže utvrđivanje krivice za pucanje nasipa u Rajevu Selu, nisu zadovoljni brzinom sanacije, a popravljanje nasipa nije još ni počelo.

"Milanović nije rekao ko je kriv. Samo je rekao "mir, mir, mir – niko nije kriv", a mi smo ispali budale", rekao je organizator skupljanja potpisa Mladen Đaković.

Predmet njihove tužbe je i nezadovoljstvo visinom odštete i time što država daje 70.000 kuna onima koji sami obnavljaju svoje objekte, dok ako se odluče da to prepuste državi imaju pravo na naknadu od 250.000 kuna.

  • Tea

    16.08.2014 17:19
    Neka tuze kad moraju.Kod nas niko nece tuziti drzavu,kod nas je sve super,ostecene u poplavi vise niko ni ne spominje,svi zadovoljni ko da nista nije ni bilo.Sad cemo malo o Arapima,a sutra ce biti druga tema i tako lepo svi zadovoljni u zemlji Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet