Ukrajina ne priznaje ruski tovar kao humanitarnu pomoć

Ukrajina odbija da prizna ruski tovar, poslat stanovnicima regiona Donbas, kao humanitarnu pomoć, izjavila je danas predstavnica za komunikaciju Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) Galina Balzamova.
Ukrajina odbija da prizna ruski tovar, poslat stanovnicima regiona Donbas, kao humanitarnu pomoć, izjavila je danas predstavnica za komunikaciju Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) Galina Balzamova.

"U toku su trilateralni pregovori. Moramo da dobijemo ukrajinsku saglasnost da taj tovar predstavlja humanitarnu pomoć", naglašava Balzamova. Ona je objasnila da dogovor u stvari treba da bude postignut izmedju Rusije i Ukrajine, s obzirom da je MKCK samo medijator.

"Ukoliko se ne postigne detaljan sporazum, MKCK ne može da preuzme tovar na svoju odgovornost", ističe Balzamova. Ona je takođe apelovala da se omogući bezbednost za ruske vozače koji su dovezli pomoć i predstavnike Crvenog krsta.

Rusija je u Ukrajinu poslala 2.000 tona humanitarne pomoći u konvoju od 280 kamiona. U toj pomoći su 400 tona žita, 100 tona šećera, 62 tone hrane za bebe, 54 tone medikamenata, 12.000 vreća za spavanje i 69 pokretnih električnih generatora.

  • Stanko

    17.08.2014 05:13
    III Svetski rat
    Obama nastavlja III Svetski rat. Američki interes širi prema Rusiji sa velikom nadom da će u tome uspeti. III Svetski rat započet napadom na Irak, Srbija, nastavljen u Siriji, Libiji se nastavlja. Mnogi presednici u tom ratu su ubijeni (Argentina, Venecuela.....) Mislili su da će dobiti Putina kao posmatračku figuru. Putin gubi strpljenje. Ubrzo će pozvati NATO da se povuče iz baza uspostavljenih u ovim ratovima, ako ne upotrebit će ono što ima SS-18.
  • 16.08.2014 16:17
    Slava Ukrainii
    Ukrajinski narod je prozreo namere ruske fasisticke falange koja je htela uz pomoc antickog trika "trojanski konj" da dostavi naoruzanje i opremu troristima koji mesecima drze u strahovladi par gradova na istoku Ukrajine. Kako stvari stoje, trebace im samo prazni kamioni da teroriste vrate tamo odakle su ih i poslali u Ukrajinu.
  • Y

    16.08.2014 15:26
    HUNTA! GENOCID! Br.5
    UKR, će - na žalost - dospeti u takvo stanje haosa, da Zapad, koji trenutno kontroliše huntu, više neće moći kontrolisati bilo šta. Sav uloženi novac, sav ostvareni uticaj, sve to će propasti. Kao što SAD više n kontrolišu ništa u Iraku, isto će ih dočekati u UKR. Kriza u UKR će se okončati 2019. godine, kada će ona ponovo postati interesna sfera Rusije. Uz veliku recesiju, svetskih razmera, koja - jao nama - ni nas, već jadne i bedne, neće zaobići. Ukoliko do tada niko ne takne Krim. A ako se to dogodi, neka nam svima Bog bude u pomoći! Danas lupajte minuse, ali pamtite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet