Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ukrajinska vojska zauzela Ilovajsk

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov je rekao da je jedan vojnik poginuo, a četvorica su ranjena kad se pre ulaska u grad Ilovajks, 18 kilometara istočno od Donjecka, bataljon volontera našao pod paljbom.

DSS traži da se razjasne nejasnoće ugovora sa Etihadom

Demokratska stranka Srbije ocenjuje da i dalje postoje mnoge nejasnoće u vezi ugovora o prodaji JAT-a Etihadu, uključujući i to što, kako tvrde u saopštenju, objavljeni ugovor o transakciji u potpunosti menja Okvirni ugovor o transakciji potpisan 1. avgusta 2013.

Mirović: Vlast u Vojvodini ne želi dobro pokrajini

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je danas da je Demokratska stranka odbacila ideju formiranja koncentracione vlade u Vojvodini i tako pokazala da ne želi "ono što je dobro za Vojvodinu".

Od septembra obnova vodnih objekata

Direktor Srbijavoda Goran Puzović kaže da se ne kasni sa obnovom oštećenih vodnih objekata i da očekuje da će izvođači početi posao od 1. do 10. septembra.

Ljajić: Sankcije Rusiji šansa za Srbiju

Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da su sankcije SAD i EU prema Rusiji zbog krize u Ukrajini šansa za Srbiju da poveća izvoz sa sadašnjih 172 miliona dolara na oko 300 miliona dolara do kraja godine.

Australija: Krokodil pojeo pecaroša

Krokodil dugačak 4,5 metra ubio je 57-godišnjeg ribolovca dok je sa ženom pecao u australijskoj reci Adelaidi, poznatoj po tim opasnim predatorima, saopštila je policija.

Zrenjanin: Obnova murala "Četir' konja debela"

Poslovno udruženje "Zrenjaniski poslovni krug" (ZREPOK) od 4. avgusta radi na obnovi poznatog zrenjaninskog murala "Četir' konja debela", koji se nalazi na fasadi zgrade u ulici dr Emila Gavrila 23.

Primirje u Gazi produženo za 24 sata

Primirje u ofanzivi Izraela protiv borbenog palestinskog pokreta Hamas koje je na snazi nedelju dana u Pojasu Gaze, sporazumno je produženo za još 24 sata.

Većina protiv nezavisnosti Škotske

Mesec dana uoči referenduma o nezavisnosti Škotske, rezultati anketa pokazuju da će građani većinom glasati protiv, jer je za nezavisnost svega 43 odsto glasača.

Voz naleteo na rikšu, 18 mrtvih

Najmanje 18 osoba, među kojima osmoro dece, poginulo je kada je brzi voz udario vozilo na tri točka u istočnoj indijskoj državi Bihar, saopštili su zvaničnici.

Ukinut policijski čas u Fergusonu

U Fergusonu je danas ukinut policijski čas, uveden pre dva dana zbog nasilnih protesta organizovanih povodom ubistva nenaoružanog crnog tinejdžera.