Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ispituje se privatizacija NIS-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović formirao je specijalni istražni tim koji će ispitati sve činjenice i okolnosti vezane za privatizaciju Naftne industrije Srbije (NIS). Kompanija je prodata 2008. godine.

Česi vraćaju obavezni vojni rok?

Gotovo polovina Čeha plaši se da će se neki od regionalnih oružanih sukoba, pre svega onaj u Ukrajini, pretvoriti u svetski rat ili sukob širih razmera.

Zatražena evakuacija stanovnika Donjecka i Luganska

Ukrajinski Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) zatražio je od žitelja Donjecka i Luganska da napuste te gradove na istoku Ukrajine preko koridora koje su formirali ukrajinski vojnici, jer se trenutno priprema napad.

UN: Smanjiti emisiju štetnih gasova

Do 2050. potrebno je smanjiti emisije gasova sa efektom staklene bašte za 40 do 70 odsto kako bi se ublažio trend globalnog zagrevanja koji već utiče na klimu u celom svetu, navodi se najnovijem nacrtu izveštaja UN.

Novaković i Budakov imaju najviše funkcija

Po podacima o imovinskim kartama funkcionera, koji su, zaključno sa 2013. godinom objavljeni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, najviše funkcija među poslanicima Vlade Vojvodine imaju šefovi poslaničkih grupa Borislav Novaković i Pavle Budakov.

11 država pred bankrotom

Na svetu ima 11 zemalja na ivici državnog bankrota, objavio je američki sajt MSN, pozivajući se na procenu njihove kreditne sposobnosti koju je napravila agencija "Moody's Investors Services".

Zaustavljeno 298 pijanih vozača tokom sabora u Guči

I pored svakodnevnih apela da za volan ne sedaju pod dejstvom alkohola, ali i najave policije da će vršiti rigorozne kontrole, i ove godine je tokom trajanja Sabora trubača u Guči zabeležen veliki broj alkoholisanih vozača.

Satima bili zaglavljeni na rolerkosteru

Vatrogasna brigada radila je celo nedeljno poslepodne kako bi spasila 24 osobe koje su ostale zaglavljene na rolerkosteru u Siks Flegs zabavnom parku u Merilendu.

FOTO: Dete se slikalo držeći odsečenu glavu

Jedan Australijanac koji se u Siriji bori na strani terorističke organizacije ISIL šokirao je svet kada je na svom Tviter profilu objavio sliku svog sina kako drži odsečenu glavu sirijskog vojnika i pritom napisao "To je tatin sin".

Zašto banke iz Srbije šalju podatke SAD?

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić zatražio je od banaka da se izjasne o tome zašto od novih klijenata traže da potpišu izjavu kojom pristaju da se promene na njihovom računu dostavljaju poreskim organima SAD.