Zaustavljeno 298 pijanih vozača tokom sabora u Guči

I pored svakodnevnih apela da za volan ne sedaju pod dejstvom alkohola, ali i najave policije da će vršiti rigorozne kontrole, i ove godine je tokom trajanja Sabora trubača u Guči zabeležen veliki broj alkoholisanih vozača.
I pored svakodnevnih apela da za volan ne sedaju pod dejstvom alkohola, ali i najave policije da će vršiti rigorozne kontrole, i ove godine je tokom trajanja Sabora trubača u Guči zabeležen veliki broj alkoholisanih vozača.

Policijska uprava u Čačku saopštila je da je tokom održavanja 54. Sabora trubača u Guči, od 6. do 10. avgusta, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 298 vozača, a 31 je zadržan na trežnjenju.

Ni sva upozorenja, ni apeli koji su stizali sa raznih strana uoči početka Sabora, nisu sprečili veliki broj vozača da sednu pijani za upravljač automobila ugrožavajući svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Ako je za toliki broj nepobitno utvrđeno da su vozili pod dejstvom alkohola, možemo samo da pretpostavimo koliko je onih koji su na neki način izbegli policijske kontrole.

Rezultati koje je objavio MUP su poražavajući. Oni ne samo da pokazuju u kojoj meri u našem društvu ne postoji svest o tome koliko je opasno upravljati automobilom pod dejstvom alkohola, već ukazuju i da se vozači ne plaše kazni koje su predviđene za ovakav prekršaj.

Policija je saopštila i da je ukupno kontrolisano 7.686 vozila i otkriveno 870 prekršaja. Podneto je 360 prekršajnih prijava i uručeno 510 zapisnika o prekršajima za koje je predviđeno izricanje novčane kazne u fiksnom iznosu.

Za vreme održavanja Sabora trubača, saobraćajna policija je svakodnevno obavljala pojačanu kontrolu saobraćaja na svim prilazima prema Guči i preduzimala mere da bi se izbegle gužve i zastoji, saopštili su iz MUP-a Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija