Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zbog besparice, odbijaju terapiju

Sve je više pacijenata koji, zbog besparice, odbijaju terapiju za koju se plaća učešće od 10 do 90 odsto, a dosta je i onih koji lekove kupuju na "tablu".

"Odavno smo dužni kao Grčka"

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da je Srbija odavno "dužna kao Grčka", a vraćanje duga sad zavisi od činjenice koliko je srpsko društvo spremno da se danas uhvati u koštac s tim velikim problemom.

Netanijahu: Izrael neće pregovarati pod vatrom

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da Izrael neće učestvovati u indirektnim pregovorima s Hamasom o prekidu vatre, kojima posreduje Egipat, sve dok se nastavljaju palestinski raketni napadi iz Gaze.

Japan pogodili tajfun i zemljotres

Jedna osoba danas je poginula u Japanu, a 33 su povređene u naletu tajfuna "Halong", čime je ukupan broj žrtava dostigao pet. Agencije izveštavaju i da se na severu Japana dogodio zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale.

Pokušao da obljubi dete na ulici?

Kraljevačka policija uhapsila je R. M. (64) zbog sumnje da je ispred restorana u jednom mestu na teritoriji ove opštine pokušao da obljubi šestogodišnje dete.

Sedam mrtvih u pucnjavi u Hondurasu

Najmanje sedam ljudi je ubijeno kada je grupa naoružanih napadača otvorila vatru u prodavnici pića u predgrađu Tegusigalpe, glavnog grada Hondurasa, saopštila je policija.

SAD nastavlja bombardovanje u Iraku

Američka vojska nastavila je da bombarduje položaje naoružanih ekstremista Islamske države (IS) u Iraku, istovremeno izbacujući iz aviona pakete hrane i vodu za više hiljada raseljenih stanovnika koji su se sklonili na planini Sindžar.

44 osobe poginule u udesu na Tibetu

Najmanje 44 osobe su poginule, a 11 je povređeno kada se na Tibetu survao autobus sa turistima nakon što je udario u dva vozila, javila je kineska agencija Sinhua.

Na Batrovcima se čeka tri sata

Prema podacima granične policije, trenutna zadržavanja na graničnom prelazu Batrovci su na izlazu iz Srbije tri sata, a na ulazu u zemlju oko sat i po, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

39 poginulih u padu aviona u Iranu

U avionskoj nesreći u Iranu danas je poginulo 39 ljudi, a devet je povređeno, novi su podaci koje je saopštio zamenik iranskog ministra saobraćaja Ahmad Madžidi.