Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rusija nije uvela sankcije Crnoj Gori

Crna Gora se, u ovom trenutku, ne nalazi na spisku zemalja prema kojima su uvedene sankcije Vlade Ruske Federacije, saopštilo je Ministatstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Nema dokaza da je Milović uzimao mito

Radna grupa MUP nije došla do podatka koji bi potvrdio navode Darka Šarića da je bivši načelnik UKP Rodoljub Milović od Dragana Dudića primio 1,25 miliona evra.

Prvi gej par u Hrvatskoj podneo zahtev za brak

Dvojica muškaraca, hrvatskih državljanja starih između 30 i 40 godina, čiji identitet zasad nije poznat, podnosioci su prvog zahteva za sklapanje životnog partnerstva osoba istog pola, koji je matičar odobrio.

Berlin traži spisak stranih agenata

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova zatrazilo je od svih diplomatskih predstavništava u Nemačkoj da mu predaju spiskove svojih tajnih agenata u toj zemlji.

Medijski magnat osuđen u Rumuniji

Rumunski sud osudio je jednog medijskog magnata na 10 godina zatvora zbog pranja novca i prevare pri privatizaciji jednog poljoprivrednog instituta.

EU šalje pomoć Africi zbog ebole

Evropska unija poslaće dodatnih osam miliona evra i novu mobilnu laboratoriju u okviru pomoći zemljama zapadne Afrike u borbi protiv suzbijanja epidemije ebole.

Apel vozačima zbog najave vremenskih nepogoda

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom, budu posebno oprezni u narednih sat vremena do dva sata, na području Jablaničkog okruga.

Izbor saveta nacionalnih manjina po planu

Sve predviđene radnje koje se tiču izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina koji će biti održani 26. oktobra obavljaju se po planu i bez ikakvih problema, mišljenja je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

NDS traži perkid diskusije o uvođenju smrtne kazne

Nova demokratska stranka najoštrije je osudila ubistvo devojčice Tijane Jurić iz Subotice, ali je zatražila i da se prekine diskusija o ponovnom uvođenju smrtne kazne kojom se, kako se navodi u saopštenju, dovodi u pitanje evropski karakter našeg društva.