Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nastavljeni sukobi u Gazi

Izraelska vojska je tokom noći između petka i subote pogodila više od 20 meta u pojasu Gaze, dok su ekstremisti nastavili da ispaljuju rakete na Izrael.

Mladić poginuo u Batajnici

U Batajnici je noćas u saobraćajnoj nesreći poginuo jedan mladić, a dva su teško povređena, izjavila je jutros portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

Čanak: Sankcije Rusiji predstavljale bi katastrofu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da Srbija treba da insistira na teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali upozorava da bi eventualno uvođenje sankcija Rusiji bilo katastrofalno za veoma slabu privredu Srbije.

I u SPS-u zabranjuju duple funkcije

Posle odluke Glavnog odbora Srpske napredne stranke da svi funkcioneri koji obavljaju dve i više plaćenih funkcija daju ostavke, i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić naložio je da svi funkcioneri njegove stranke sa duplim funkcijama učine isto.

Rusija nije uvela sankcije Crnoj Gori

Crna Gora se, u ovom trenutku, ne nalazi na spisku zemalja prema kojima su uvedene sankcije Vlade Ruske Federacije, saopštilo je Ministatstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Nema dokaza da je Milović uzimao mito

Radna grupa MUP nije došla do podatka koji bi potvrdio navode Darka Šarića da je bivši načelnik UKP Rodoljub Milović od Dragana Dudića primio 1,25 miliona evra.

Prvi gej par u Hrvatskoj podneo zahtev za brak

Dvojica muškaraca, hrvatskih državljanja starih između 30 i 40 godina, čiji identitet zasad nije poznat, podnosioci su prvog zahteva za sklapanje životnog partnerstva osoba istog pola, koji je matičar odobrio.

Berlin traži spisak stranih agenata

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova zatrazilo je od svih diplomatskih predstavništava u Nemačkoj da mu predaju spiskove svojih tajnih agenata u toj zemlji.

Medijski magnat osuđen u Rumuniji

Rumunski sud osudio je jednog medijskog magnata na 10 godina zatvora zbog pranja novca i prevare pri privatizaciji jednog poljoprivrednog instituta.

EU šalje pomoć Africi zbog ebole

Evropska unija poslaće dodatnih osam miliona evra i novu mobilnu laboratoriju u okviru pomoći zemljama zapadne Afrike u borbi protiv suzbijanja epidemije ebole.