I u SPS-u zabranjuju duple funkcije

Posle odluke Glavnog odbora Srpske napredne stranke da svi funkcioneri koji obavljaju dve i više plaćenih funkcija daju ostavke, i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić naložio je da svi funkcioneri njegove stranke sa duplim funkcijama učine isto.

Posle odluke Glavnog odbora Srpske napredne stranke da svi funkcioneri koji obavljaju dve i više plaćenih funkcija daju ostavke, i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić naložio je da svi funkcioneri njegove stranke sa duplim funkcijama učine isto.

"Već sam naložio funkcionerima sa više plaćenih funkcija da podnesu ostavke", rekao je Dačić za Danas na pitanje da li će slediti primer naprednjaka. Upitan u kom roku će oni to morati da obave, Dačić je odgovorio: "Odmah".

On je naveo da će Predsedništvo stranke kontrolisati da li su svi funkcioneri sa duplim funkcijama dali ostavke, dodavši da u ovom trenutku ne zna tačan broj onih koji imaju više od jedne plaćene funkcije.

Glavni odbor SNS odlučio je na sednici početkom ove nedelje da nijedan član stranke ne može da ima dve plaćene funkcije, a oni koji trenutno obavljaju dve plaćene funkcije dužni su da do 15. septembra podnesu ostavke na jednu od njih, što će kontrolisati Izvršni odbor stranke.

  • Zoro

    09.08.2014 12:28
    Bice skoro propast....
    sveta, nek propadne nije steta.
    Ako iko pomisli da su balast drustva 40.000 bespotrebnih raznoraznih funkcionera, sa 2-5 placenih funkcija, i ko zna koliko partija koje se finansiraju iz budzeta, taj se vara.
    Balast naseg drustva je radnik iz javnog sektora koji prima 20.000-30.000 plate (i nesto i radi) i oni penzioneri koji primaju penzije do 20.000 din.
    Zar se niko ranije nije setio da toj politickoj "gamadi" i "stetocinama" uskrati javnu otimacinu drustvenih para. To je bagra, koja nije sposobna ni u svojoj struci da se iskaze, na jednom poslu, a primaju i po 2, 3-5 plata. I to ne malih. Pa jel njihov dan traje 32 sata? Treba ih bre sve pohapsiti, i da vrate, dosada oteto.
    Dajte progresivno oporezivanje, kao i u svim normalnim uredjenim drustvima. Dajte malo socijalne pravde.
  • Brus Vilis

    09.08.2014 11:46
    Na stranu duple funkcije, al što u javnim preduzećima možeš utvrditi porodično stablo funkcionera bez da izadješ iz zgrade...
  • Viktor

    09.08.2014 10:18
    gluma
    A gde ste bili do sada. Onaj u Apatinu je imao desetak funkcija. A slično i ostali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija