Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

EU šalje pomoć Africi zbog ebole

Evropska unija poslaće dodatnih osam miliona evra i novu mobilnu laboratoriju u okviru pomoći zemljama zapadne Afrike u borbi protiv suzbijanja epidemije ebole.

Apel vozačima zbog najave vremenskih nepogoda

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom, budu posebno oprezni u narednih sat vremena do dva sata, na području Jablaničkog okruga.

Izbor saveta nacionalnih manjina po planu

Sve predviđene radnje koje se tiču izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina koji će biti održani 26. oktobra obavljaju se po planu i bez ikakvih problema, mišljenja je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

NDS traži perkid diskusije o uvođenju smrtne kazne

Nova demokratska stranka najoštrije je osudila ubistvo devojčice Tijane Jurić iz Subotice, ali je zatražila i da se prekine diskusija o ponovnom uvođenju smrtne kazne kojom se, kako se navodi u saopštenju, dovodi u pitanje evropski karakter našeg društva.

Maloletnici štampali novac i kupovali hranu

Smederevska policija podnela je višem javnom tužiocu krivičnu prijavu protiv četvorice maloletnika iz tog grada zbog sumnje da su na kućnom računaru i štampaču falsifikovali novac i falsifikatima kupovali piće i hranu.

Rusija jača vazduhoplovstvo

Snage ruskog vojnog vazduhoplovstva trebalo bi da budu duplirane i tehnički potpuno obnovljene kako bi mogle da posluže kao okosnica snaga za brzo reagovanje. To bi trebalo da se dogodi u narednih pet godina, izjavili su vojni eksperti ruskoj agenciji Itar Tass.

Zrenjanin: Prodavao ukradene bicikle za 500 dinara

Pripadnici PU u Zrenjaninu podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu protiv I.S. (49) iz Zrenjanina, za kog se osnovano sumnja da je od aprila do jula ove godine, ukrao dvadeset pet bicikala na teritoriji grada Zrenjanina.

Udovički: "Neuređen odnos lokalne i republičke vlasti"

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je posle sastanka sa predstavnicima južno-banatskog okruga da je vidljiv napor lokalnih samouprava da se unapređuju i razvijaju, ali da je jedan od glavnih problema neuređen sistem odnosa između republičke i lokalne vlasti.